''Opvolger Finnbogason' kan na mislukt avontuur terug naar geboorteland'
Spits scoorde dit seizoen nog niet in dienst van Friese club

''Opvolger Finnbogason' kan na mislukt avontuur terug naar geboorteland'

30-01-2015 10:40

Thomas Dalgaard kan de deur bij sc Heerenveen nog deze week sluiten. De spits wordt in Friesland gezien als transferflop, hij kan zichzelf nu uit zijn wisselspelerslijden verlossen door in te gaan op de belangstelling die er is vanuit Denemarken.

Dalgaard maakte afgelopen zomer de overstap van Viborg naar sc Heerenveen. In negen competitiewedstrijden kwam de dertigjarige aanvaller nog niet tot scoren. In totaal kreeg hij slechts 141 minuten speeltijd. In Heerenveen is weinig vertrouwen in zijn kwaliteiten. De oplossing ligt mogelijk in Denemarken, donderdagavond heeft een club met belangstelling voor de spits gemeld bij Heerenveen, meldt De Telegraaf.

De club uit de Superligaen, het hoogste niveau van Denemarken, wil Dalgaard de rest van het seizoen huren van de huidige nummer zeven van Nederland. Voor Dalgaard, die ook een kort avontuur beleefde bij het Turkse Manisaspor, is het de uitgelezen kans om de Friese bank te verlaten voor speelminuten. Al heeft hij door de afwezigheid van Mark Uth hoop vrijdagavond in actie te komen tegen FC Dordrecht.

Heerenveen kocht Dalgaard afgelopen zomer voor een bedrag van ongeveer zeven ton, hij werd gezien als beoogde opvolger van de naar Real Sociedad vertrokken Alfred Finnbogason. Die verwachtingen heeft hij nooit waar kunnen maken.

Update 10.40 uur: Technisch directeur Hans Vonk heeft tegenover de Leeuwarder Courant de belangstelling voor Dalgaard bevestigd. Het gaat daarbij volgens hem echte wel om interesse dat 'flauw en verre van concreet is'. Volgens de Deense journalist Soren Sorgenfri is het de Deense nummer zeven Hobro IK dat de aanvaller wil aantrekken.