Nederlandse doelpuntenmachine trekt naar Engeland: Ze hebben een rijke eigenaar

Nederlandse doelpuntenmachine trekt naar Engeland: "Ze hebben een rijke eigenaar"

30-01-2015 11:20
1

Kevin van Veen is onderweg naar Scunthorpe United. Alleen de medische keuring kan een overgang van de aanvaller van FC Oss nog dwarsbomen. Met de keuze voor Scunthorpe laat Van Veen de interesse van Millwall links liggen.

Scunthorpe staat zeventiende in de League One, het derde niveau van Engeland. Donderdag had de topschutter uit de Jupiler League al een mondeling akkoord met de club. Niet alleen Millwall meldde zich op het laatste moment, maar ook Inter Baku en Doncaster Rovers waagden alsnog een poging. Voor de belangstelling van Millwall leek Van Veen wel open te staan.

"Tot een minuut voordat we de onderhandelingen met Scunthorpe begonnen, was Millwall zeer concreet", vertelt Van Veen tegenover Voetbal International. Uiteindelijk liet de aanvaller de avances van de Championship-club links liggen. "Scunthorpe-trainer Mark Robins, ex-spits van Manchester United, en zijn staf hebben me overtuigd."

Van Veen speelde vorig seizoen nog op de amateurvelden en maakte in de zomer de overstap naar Oss. "Ik kijk met een fantastisch gevoel terug. Bij FC Oss heb ik het supergoed gehad en ik kan met iedereen goed opschieten. Ik had het seizoen graag afgemaakt in Oss, maar zo'n kans kun je moeilijk laten liggen. Daarnaast biedt dit me ook wat financiële zekerheid."

"Ze hebben een heel rijke eigenaar en willen zo snel mogelijk naar de Championship. Dat blijkt ook wel, ze hebben de afgelopen maanden een flink aantal spelers gehaald." Het is de bedoeling dat Van Veen zijn krabbel zet onder een contract voor drieënhalf seizoen. "De komende dagen worden chaos. Ik heb vier dagen om in Nederland alles te regelen en daarna in Engeland alles in orde te maken, want dinsdag moet ik al op het trainingsveld staan."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie