Schotse titelkandidaat dolblij met 'speler met kwaliteit' uit Nederlandse kelder
RKC verkoopt middenvelder met Schotse roots

Schotse titelkandidaat dolblij met 'speler met kwaliteit' uit Nederlandse kelder

02-02-2015 10:45

Middenvelder Kenny Anderson maakt een mooie transfer van RKC Waalwijk naar Heart of Midlothian. De Brabanders verdienen op die manier nog iets aan het eigen jeugdproduct met Schotse roots, want aan het eind van het seizoen liep zijn contract af.

Heart of Midlothian staat bovenaan in het Championship, met een gapend gat van zestien punten naar nummer twee Rangers FC. De kans is dus groot dat Anderson volgend seizoen met Hearts op het hoogste niveau in Schotland speelt. Voor RKC, dat na de degradatie afgelopen zomer al volledig uitgekleed werd, is het vertrek van de middenvelder een aderlating.

Wedden

Meer odds

"We zijn er trots op dat we een product uit onze eigen jeugdopleiding kunnen transfereren naar een mooie buitenlandse club", zegt algemeen directeur Remco Oversier desondanks op de clubsite. "We gaan Kenny als mens en als speler missen, maar aangezien Kenny een aflopende overeenkomst had en verlenging van de overeenkomst niet ging lukken, voorkomen we op deze manier dat hij transfervrij de deur uit loopt en dat is in deze zware tijd meer dan welkom."

"Een speler met kwaliteit"
RKC zit sportief in zwaar weer door de laatste plaats in de Jupiler League, maar ook financieel gaat het slecht. De Waalwijkers werden onlangs van de ondergang gered en de transfersom voor Anderson is dus bijzonder welkom. In Schotland kijkt men reikhalzend uit naar de komst van de 22-jarige middenvelder. 

"Ik ben opgetogen dat ik Kenny aan boord heb. Hij is een speler met kwaliteit, één waarvan ik denk dat hij direct in ons team past", reageert manager Robbie Neilson op de officiële website van Hearts. "Ik kijk er naar uit met hem te werken en ik heb het gevoel dat we het beste uit hem gaan halen."

Bij Heart of Midlothian wordt Anderson, die de zoon is van een Schotse vader, teamgenoot van Género Zeefuik. De spits trok deze transferperiode van FC Groningen naar Schotland en scoorde al drie keer in vier duels. Ook voormalig Graafschapper en ex-Spartaan Soufian El Hassnaoui voetbalt er sinds de zomer.