'Transfervuurwerk bij Heerenveen: Lodeweges krijgt vernieuwde selectie'

'Transfervuurwerk bij Heerenveen: Lodeweges krijgt vernieuwde selectie'

02-02-2015 11:15
1

SC Heerenveen beleeft een bijzonder drukke deadline dag. De Friezen lozen enkele tegenvallende en overbodige spelers, maar zijn ook actief met medische keuringen en handtekeningen zetten. De selectie van trainer Dwight Lodeweges ziet er op 3 februari heel anders uit dan enkele dagen daarvoor.

De inkomende miljoenen voor Daley Sinkgraven, die naar Ajax verkaste, worden in Heerenveen direct weer voor een deel uitgegeven. Als onderdeel van de Sinkgraven-transfer kwam Lerin Duarte al op huurbasis over van de Amsterdammers, maar daar blijft het bij lange na niet bij. Henk Veerman en Robert van Koesveld zijn dicht bij een overstap naar het Abe Lenstra Stadion. Ook Cas Peters wordt aan de Friezen gelinkt.

Van Koesveld komt als opvolger van linksback Jukka Raitala, wiens contract per direct ontbonden is. De Ajacied, die vier jaar in de jeugd van Heerenveen speelde, ondergaat maandag een medische keuring, tegelijkertijd met Veerman. De spits van FC Volendam, dit seizoen goed voor zestien treffers in de Jupiler League, moet op zijn beurt Thomas Dalgaard vervangen.

Dalgaard valt bijzonder tegen in zijn eerste halfjaar en vertrekt zeer waarschijnlijk naar Odense BK. De Deense journalist Soren Sorgenfri meldt via Twitter dat de aanvaller gekeurd wordt bij zijn nieuwe club. Vervanger Veerman kan na het afleggen van de testen voor tweeënhalf jaar tekenen. 

Van Koesveld en Veerman lijken dus sowieso te komen. Technisch manager Hans Vonk liet aan verslaggever Roelof de Vries weten dat het daarbij zal blijven. Toch wordt Heerenveen door FeanOnline nog gelinkt aan Cas Peters, aanvaller van FC Emmen en topscorer van de Jupiler League met zeventien goals. Wel wordt Michael Chacon mogelijk nog verhuurd.

Heerenveen kent dus veel mutaties in de selectie. Eerder in deze transferperiode legde de subtopper al Simon Thern en Younes Namli vast. Pascal Huser en Jens Jurn Streutker werden verhuurd aan MVV.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie