Heerenveen bevestigt: twee nieuwe spelers, Dalgaard per direct weg

Heerenveen bevestigt: twee nieuwe spelers, Dalgaard per direct weg

02-02-2015 16:02
1

Transferdrukte bij sc Heerenveen. De Friezen hebben Henk Veerman (FC Volendam) en Robert van Koesveld (Ajax) vastgelegd en laten Thomas Dalgaard vertrekken naar Odense BK. Dat bevestigt de club maandagmiddag.

De 23-jarige Veerman komt over van FC Volendam. Hij maakte dit seizoen al zestien treffers in de Jupiler League. Van Koesveld stond bij Ajax onder contract, waar hij nog een verbintenis tot komende zomer had. Hij speelde dit seizoen tien keer in de Jupiler League voor de Amsterdammers.

Dalgaard speelde pas een paar maanden voor Heerenveen, dat de dertigjarige aanvaller overnam van Viborg. In tien Eredivisie-optredens wist hij echter niet te overtuigen. De club laat hem op huurbasis naar Odense vertrekken.

Van Koesveld is bekend met Heerenveen. De linksbenige verdediger stond tussen 2008 en 2012 al als jeugdspeler onder contract in het Abe Lenstra Stadion. Beide spelers tekenen een contract tot medio 2017.

Daarmee heeft Heerenveen een deel van het geld dat Daley Sinkgraven opbracht weer uitgegeven. De middenvelder vertrok afgelopen weekend voor ruim zes miljoen euro naar Ajax. Lerin Duarte werd al als vervanger gehaald. Eerder in deze transferperiode legde de subtopper al Simon Thern en Younes Namli vast. Pascal Huser en Jens Jurn Streutker werden verhuurd aan MVV.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie