Ajacied vertrekt: 'Heb een goede band met Stam, hij heeft alle vertrouwen in mij'

Ajacied vertrekt: 'Heb een goede band met Stam, hij heeft alle vertrouwen in mij'

02-02-2015 17:18
1

Robert van Koesveld stapte vlak voor het sluiten van de transfermarkt over van Ajax naar sc Heerenveen. De twintigjarige verdediger tekende voor 2,5 jaar en wil zich bij zijn voormalig club bewijzen.

Van Koesveld zat sinds de C-junioren in de opleiding van Heerenveen en vertrok in 2012 naar Ajax. In datzelfde jaar liep hij een zware blessure op. "Ik scheurde mijn hamstring af en dat heeft me een jaar gekost." Bij Ajax kon hij het niet meer bolwerken. "Ik was uit beeld geraakt en heb wel een jaar nodig gehad om weer op niveau te komen."

Dit seizoen kwam de nieuweling van Heerenveen tienmaal in actie voor Jong Ajax in de Jupiler League. En nu volgt dus de overstap naar zijn oude club. "Het was best een lastige keuze. Ondanks dat ik het in mijn eerste twee seizoenen moeilijk heb gehad bij Ajax, had ik het prima naar mijn zin. Ik hoefde ook niet weg. Ik heb een goede band met Jaap Stam en hij heeft alle vertrouwen in mij. Ik heb me het laatste halve jaar in Amsterdam goed ontwikkeld, daar lag het niet aan."

De kans op speeltijd deed Van Koesveld besluiten om toch te gaan. "Bij Heerenveen zit ik dichter tegen het eerste elftal aan. Dat vond Jaap Stam ook. Op dit moment is Heerenveen voor mijn ontwikkeling een betere keuze", is hij van mening. "Ik ben Heerenveen altijd blijven volgen en wilde ooit terugkeren, maar dat het nu al zo ver is, komt onverwacht. Dat heeft ook zijn voordeel, ik ken nog een groot aantal jongens en ik ken de club. Dat maakt de overgang meteen een stuk gemakkelijker."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal met zaakwaarnemer Guido Albers is te beluisteren op Spotify en ook te zien op YouTube!

Plaats een reactie