FC Utrecht was noodgedwongen stil: "Er kon mogelijk een netwerk achter zitten"
FC Utrecht is deze periode een bron van onrust. Niet alleen de kaakslag van Anouar Kali zorgde voor een nationale discussie, ook de inbraak en diefstal van zo'n 77.500 zit de club dwars. Op de officiële website worden de feiten op een rij gezet.
Het Openbaar Ministerie bracht dinsdag naar buiten dat er helemaal geen overval geweest zou zijn, maar dat er sprake is van verduistering. De overval zou in scène zijn gezet. Directeur Wilco van Schaik benadrukt echter dat de club daar niets mee te maken heeft.
"Wij begrijpen dat de verschillende versies van het verhaal in de media leidden tot verwarring", zegt hij op de clubsite. "Bij ons, intern, was hier geen moment sprake van. Hetgeen heeft plaatsgevonden, is als overval uitgelegd, maar wij wisten intern al vrij snel dat het hier om verduistering c.q. diefstal ging."
De Domstedelingen konden dat echter nog niet naar buiten brengen. "Dat had te maken met het feit dat er mogelijk een netwerk achter kon zitten. En dat netwerk moest zorgvuldig door justitie worden nagetrokken en onderzocht. We waren gehouden aan de afspraken die met justitie zijn gemaakt. Dat beperkte ons noodgedwongen in onze communicatie. Aannames als zou een overval door FC Utrecht in scène zijn gezet, zijn dan ook volstrekt onjuist."
Liefst vijf verdachten zijn afgelopen week vastgezet. "Op basis van de informatie zoals die nu door het OM is gecommuniceerd, gaat het om een eenmansactie van een inmiddels geschorste medewerker in ons bedrijf waarbij mogelijk externe handlangers betrokken zijn", aldus Van Schaik.