Cambuur raakt vleugelspitsen kwijt en plukt Amsterdammer uit Jupiler League
Hoefdraad stapt na seizoen over van Almere City FC

Cambuur raakt vleugelspitsen kwijt en plukt Amsterdammer uit Jupiler League

05-02-2015 11:07
7

SC Cambuur speelt alvast in op de toekomt en legt vlak na het sluiten van de transfermarkt een speler voor volgend seizoen vast. Jergé Hoefdraad maakt de overstap van Almere City FC naar de middenmoter in de Eredivisie.

Cambuur meldt op de eigen website dat de 28-jarige Hoefdraad transfervrij overkomt en een contract tekende voor één seizoen, met een optie op nog een jaar. Het wordt voor de vleugelaanvaller zijn eerste Eredivisie-avontuur, nadat hij eerder voor RKC Waalwijk, FC Omniworld, Almere City FC, Telstar en nu weer Almere speelde. Hoefdraad doorliep zijn jeugdopleiding bij Ajax.

Wedden

Meer odds

"Jergé zorgt voor veel creativiteit en dreiging en kan ook nog eens op meerdere aanvallende posities uit de voeten. Bovendien past hij prima bij onze club en manier van voetballen. Mooi dat we hem er volgend seizoen bij hebben", zegt technisch manager Marcel Keizer. De Amsterdammer scoorde dit seizoen drie keer in zestien wedstrijden.

Cambuur speelt met de komst van Hoefdraad alvast in op de toekomst. Na dit seizoen zal Sinan Bytyqi, die ook op de vleugels uit de voeten kan, weer naar Manchester City gaan. Daarnaast hebben Daniël de Ridder en Furdjel Narsingh een aflopend contract. In het geval van Narsingh heeft Cambuur nog wel een optie.