United-verdediger looft 'fantastische' Van Gaal Daar profiteren wij als groep van
Nederlandse manager krijgt veel steun in debuutseizoen

United-verdediger looft 'fantastische' Van Gaal "Daar profiteren wij als groep van"

05-02-2015 17:57
1

Manchester United-verdediger Jonny Evans is zeer te spreken over de werkwijze van manager Louis van Gaal. In zijn optiek is de Nederlander goed op weg om de Engelse recordkampioen naar een hoger niveau te tillen.

"Met zoveel aanvallend ingestelde spelers moet je altijd proberen om vermaak te bieden", vertelt Evans aan de Daily Mail. "De manager heeft veel werk verricht om het team stabiel te maken en iedereen beseft wat er moet gebeuren. Zodra we dat voldoende onder de knie hebben en iedereen weet wat er in defensief opzicht moet gebeuren, zijn we in staat om door te drukken en aantrekkelijker te gaan voetballen."

Wedden

Meer odds

"Het spelsysteem is aangepast, er zijn enkele nieuwe spelers en sommigen hebben niet eerder samengespeeld. Volgens mij heeft de manager die organisatie fantastisch op poten gezet en profiteren wij daar als spelersgroep van", voegt de verdediger toe. "Soms is het zwaar en vergt het proces tijd, want we waren al een paar jaar gewend aan een bepaalde speelwijze. Maar je ziet nu al iets veranderen."

De landstitel is dit seizoen ver weg voor de manschappen van Van Gaal, dat zowel Chelsea als stadsgenoot Manchester City voor zich moet dulden. De FA Cup is zodoende een aantrekkelijk doelwit. "In dat toernooi hebben we de laatste jaren niet goed gepresteerd, maar voor ons is dit de grootste kans op een prijs. Het is een historische trofee, zeker voor Manchester United."