Mourinho werkt op lachspieren Wenger: Hij heeft een goed gevoel voor humor
Wenger lacht zich kapot om uitspraken collega

Mourinho werkt op lachspieren Wenger: "Hij heeft een goed gevoel voor humor"

10-02-2015 09:57
1

Arsène Wenger heeft zijn verwondering uitgesproken over recente uitspraken van Jose Mourinho over Financial Fair Play. De manager van Chelsea betichtte Manchester City van oneerlijke praktijken, maar dat is volgens Wenger hypocriet.

De Franse manager van Arsenal is niet vergeten dat Chelsea in 2011 zo'n 75 miljoen euro neerlegde voor Fernando Torres en David Luiz. De 28 miljoen euro die City afgelopen maand voor Wilfried Bony moest aftikken, is daarbij vergeleken een schijntje. "Ik denk dat we hier te maken hebben met een goed gevoel voor humor. Kijk, de regels van Financial Fair Play moeten door iedereen worden nageleefd. Als er één club is die dat altijd heeft gedaan, is het Arsenal wel. Dan hoeven we het daar niet meer over te hebben", lachte Wenger op de persconferentie voor het duel met Leicester City.

Volgens de oefenmeester van The Gunners zijn de regels omtrent Financial Fair Play niet duidelijk. "Om welke inkomsten praten we? Transferinkomsten, of die inkomsten plus die uit commercie? Het is voor niemand duidelijk. De Premier League-regels en de Europese regels zijn ook weer verschillend. We zijn een populaire sport, dan moeten we duidelijke regels hebben die voor iedereen te begrijpen zijn. Ik wil simpelere regels en ik wil dat die door iedereen worden gerespecteerd", besloot Wenger zijn relaas.