In het kort: landgenoten naar bekerfinale, VdV versus Robben, scherpe Sneijder

In het kort: landgenoten naar bekerfinale, VdV versus Robben, scherpe Sneijder

12-02-2015 23:42
2

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Landgenoten in finale Belgische beker
De finale van het Belgische bekertoernooi wordt een confrontatie tussen twee topclubs. In navolging van het Club Brugge van Stefano Denswil en Ruud Vormer bereikte donderdag ook het Anderlecht van Bram Nuytinck de eindstrijd. De landskampioen had vorige week het eerste duel met AA Gent al met 2-0 gewonnen en maakte het karwei voor eigen publiek overtuigend af: 3-0. Binnen een kwartier stond Paars-Wit in het Constant Vanden Stock-stadion al met 2-0 voor door treffers van Steven Defour en Aleksandar Mitrovic. Youri Tielemans maakte in de tweede helft uit een strafschop de derde treffer. Bij Anderlecht mocht verdediger Nuytinck halverwege de tweede helft invallen. Club Brugge won eerder al twee keer van stadgenoot Cercle Brugge (5-1 en 3-2). De finale is op 22 maart in Brussel. (ANP)

Van der Vaart aan de bak tegen Robben
Rafael van der Vaart is fit genoeg om zaterdag mee te doen in de confrontatie tussen Hamburger SV en Bayern München. Hij is voldoende hersteld van een spierblessure, die VdV vorige week in het duel met Hannover '96 opliep. Daarom kan het dus mogelijk tot een treffen tussen Van der Vaart en Arjen Robben komen. Bayern staat momenteel op de eerste plek in de Bundesliga, HSV staat twaalfde.

Unieke en opmerkelijke combiregeling
Supporters van NEC willen op zondag 22 februari een ludieke 'fietscombi' organiseren als hun club de uitwedstrijd speelt tegen Achilles '29 uit Groesbeek. Die plaats ligt in de buurt van Nijmegen, waardoor het mogelijk is om de 'tocht' per fiets af te leggen. Eniesee maakt daar melding van op de website. Om 9.30 uur zullen de fans die willen deelnemen zich verzamelen op het stadionplein. Om 10.00 uur vertrekt het peloton richting Groesbeek.

Scherpe Sneijder
Wesley Sneijder heeft Galatasaray donderdag met twee prachtige doelpunten een plek bezorgd in de kwartfinales van het Turkse bekertoernooi. De spelmaker van de topclub uit Istanbul nam in de thuiswedstrijd tegen Konyaspor het tweede en derde doelpunt voor zijn rekening (4-1). Sneijder schoot de bal eerst van grote afstand met rechts strak in de kruising en scoorde vervolgens, met zijn andere been, via een lobje over de doelman. De andere doelpunten van de thuisclub kwamen van Burak Yilmaz en Olcan Adin. Galatasaray had de wedstrijd bij rust al beslist. In de tweede helft moesten de toeschouwers het zonder treffers doen. (ANP)

 
 

Pepe terug bij Real
Pepe is na een blessure terug bij Real Madrid. De verdediger miste enkele wedstrijden van De Koninklijke en trainde donderdag voor het eerst weer mee met de selectie van trainer Carlo Ancelotti. Mogelijk maakt hij zaterdag in het duel met Deportivo la Coruña zijn rentree. Sergio Ramos, Sami Khedira, James Rodriguez, Luka Modric en Fabio Coentrão zijn nog afwezig. Zij vormen bij elkaar een redelijk gevulde ziekenboeg van de Madrilenen.

Nieuwe manager Fer
Chris Ramsey is bij Queens Park Rangers tot het einde van het seizoen de manager. Hij volgt Harry Redknapp op bij de degradatiekandidaat. Leroy Fer kan zich derhalve verheugen op een nieuwe oefenmeester. Hij speelt in dienst van QPR. Ook Tim Sherwood en Michael Laudrup waren naar verluidt kandidaten voor de vacante functie, die nu dus is opgevuld door Ramsey.

Nederlandse sluitpost kiest voor nieuw avontuur in IJsland
Volgers van het voetbal in IJsland kunnen wederom een Nederlandse voetballer treffen op de velden in de hoogste afdeling. Richard Arends heeft recent zijn koffers gepakt en gaat spelen voor Keflavik, weet VoetbalPrimeur.

De voorgaande vijf seizoenen stond de nu 24-jarige doelman onder contract bij FC Oss. Hij speelde 71 competitiewedstrijden in de Jupiler League voor de Brabantse formatie. De in Opheusden geboren doelverdediger besloot in de zomer afscheid te nemen van zijn werkgever en hij hoopte op een nieuwe club. Ondanks belangstelling van onder andere Achilles '29 en een op een lager niveau spelende Duitse vereniging kwam het niet tot een overeenkomst en ging hij aan de slag bij hoofdklasser DFS. "Richard heeft na een succesvolle stage een contract weten af te dwingen bij Keflavik. Dit is mooie kans voor Richard om zich in de kijker te spelen in Scandinavië", aldus Kevin Olivieira van SK- Fortitude Sportsmanagement, die samen met Serkan Kulup de belangen behartigt van Richard Arends, tegenover VoetbalPrimeur.

Meevaller Feyenoord en Ajax
Feyenoord en Ajax hebben een financiële meevaller gekend. De clubs hielden bijna een miljoen euro over aan de VriendenLoterij. Bij het Goed Geld Gala in de Beurs van Berlage in Amsterdam werden de cheques overhandigd, meldt De Telegraaf. De Rotterdamse fans kregen 1.069.863 euro bij elkaar, de fans van Ajax bijna 917.000 euro. "Met deze opbrengst kunnen we het programma dat wij aanbieden aan onze jeugdspelers nog verder verbeteren. Zo proberen we de jeugdopleiding naar een steeds hoger plan te brengen", aldus Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord. Koploper PSV kreeg 278.867 euro van de VriendenLoterij, die in 2014 ruim vijftig miljoen euro aan goede doelen gaf.

Haantjes kraaien contractnieuws
Didier Deschamps blijft bondscoach van Frankrijk tot en met het WK van 2018 in Rusland. Dat maakte de Franse voetbalbond donderdag bekend. De 46-jarige trainer, die in 1998 als speler wereldkampioen werd, blijft daarbij geassisteerd worden door Guy Stephan en Franck Raviot. Het drietal lag oorspronkelijk vast tot en met het EK van 2016 in eigen land. De oud-trainer van AS Monaco, Juventus en Olympique Marseille is bondscoach sinds 2012, toen hij met Frankrijk de kwartfinales van het EK haalde en daarin verloor van de latere winnaar Spanje.

Zorgen om Huntelaar
Schalke 04 maakt zich zorgen over de inzetbaarheid van aanvaller Klaas-Jan Huntelaar in de wedstrijd in de Champions League woensdag tegen Real Madrid. De Nederlandse voetballer ligt sinds begin deze week met griep in bed. Huntelaar mag vanwege een schorsing van vier wedstrijden na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Hannover in de competitie nog niet spelen. Maar hij mag wel meedoen in de Champions League.

Aanwinst PEC mag spelen
PEC Zwolle-trainer Ron Jans kan vanaf heden een beroep doen op Eli Babalj. De spits werd deze zomer gehuurd van AZ en is door de KNVB speelgerechtigd verklaardm, zo meldde PEC. De aanvaller heeft Australische roots en een Bosnisch paspoort. Mogelijk maakt hij zondag zijn debuut voor de Zwollenaren, die dan de derby met Go Ahead Eagles afwerken. Babalj heeft flinke concurrentie bij PEC, dat ook de beschikking heeft over spitsen Tomas Necid en Stef Nijland.

Koeman maakt opnieuw kans op prijs
Ronald Koeman wordt mogelijk verkozen tot Manager van de Maand. Die prijs wordt maandelijks uitgereikt aan de beste manager van de Premier League. In september won Koeman het 'eremetaal' al. Maar in januari presteerde het team van de Nederlandse oefenmeester ook prima door zeges op Arsenal, Manchester United en Newcastle United. Ook Mauricio Pochettino van Tottenham Hotspur, Brendan Rodgers van Liverpool en Mark Hughes van Stoke City maken kans op de 'titel'. Koemans captain José Fonte kan Speler van de Maand worden.

Aanvaller Koeman vertrekt
Daniel Osvaldo verruilt Southampton op huurbasis voor het Argentijnse Boca Juniors. De Argentijnse aanvaller speelde eerder dit seizoen al op huurbasis bij Internazionale, maar hij keert nu dus terug naar zijn thuisland. Osvaldo kon bij Inter geen potten breken, evenals eerder bij Juventus. Ook in Engeland wordt geen prijs op hem gesteld, coach Ronald Koeman geeft de voorkeur aan andere spelers.

Feestende Real-spelers gestraft
De Spaanse krant Cuatro meldt dat het feestje dat Cristiano Ronaldo na de zeperd tegen Atlético Madrid vierde een straf kan opleveren voor elke Real-spelers. CR7 vierde zijn dertigste verjaardag, waarop ook veel teamgenoten waren uitgenodigd. Sami Khedira en James Rodriguez komen er mogelijk niet goed vanaf, daar zij ondanks blessureleed de bloemetjes buiten hebben gezet op het feest. Het duo volgde evenals Luka Modric het advies van de medische staf niet op. Laatstgenoemde krijgt mogelijk geen straf, omdat hij zijn excuses heeft gemaakt.