In het kort: 'echte' Ronaldo valt af voor terugkeer, Sneijder scoort fraai

In het kort: 'echte' Ronaldo valt af voor terugkeer, Sneijder scoort fraai

16-02-2015 23:59
6

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

'Echte' Ronaldo valt af voor terugkeer
Ronaldo Luis Nazário de Lima maakt zich op voor een terugkeer in het profvoetbal, meldt UOL Esporte. De 'echte' Braziliaanse Ronaldo moet echter vijf kilo kwijt om te kunnen spelen voor Fort Lauderdale Strikers, dat op het tweede niveau in de Verenigde Staten uitkomt. Die club begint op 4 april aan het seizoen, maar de vrees is er dat Ronaldo er dan nog niet klaar voor is. De verwachting is dat Ronaldo in oktober weer wedstrijdfit is.

Sneijder scoort bij winnend Gala
Wesley Sneijder heeft maandag met een treffer bijgedragen aan een eenvoudige competitiezege van Galatasaray. De middenvelder schoot in de eerste helft de 2-0 binnen in het thuisduel met hekkensluiter Balikesirspor. Het zou uiteindelijk 3-1 worden. 

Galatasaray was al na zestien minuten op 1-0 voorsprong gezet door verdediger Aurélien Chedjou, waarna Sneijder tien minuten later voor 2-0 zorgde. Nog voor rust maakte Burak Yilmaz er 3-0 van. De tweede helft vond Galatasaray het wel voldoende. Tegen tien man, Aykut Ceviker kreeg na een uur zijn tweede gele kaart, kwam de ploeg niet meer tot scoren, waarna Ermin Zec tien minuten voor tijd de eer voor de gasten redde. 

Door de zege komt Galatasaray weer op twee punten van koploper Besiktas. Ook Fenerbahçe staat, met één punt voorsprong, nog voor de rivaal.

Trio onzeker voor duel met Ajax
Willem II-trainer Jurgen Streppel hoopt tegen Ajax over Bruno Andrade, Robbie Haemhouts en Mitchell Dijks te kunnen beschikken. Achter het drietal staat nog een vraagteken voor het duel van zaterdag. "Het is even afwachten, maar het lijkt me duidelijk dat we hopen dat ze er allemaal bij zijn. Wat Haemhouts betreft ziet het er goed uit. Het leek om een verkramping te gaan. Over Andrade en Dijks durf ik nog geen uitsluitsel te geven", aldus Streppel tegenover VI.

Vermaelen zet stappen in herstel
Na twee achtereenvolgende hamstringblessures lijkt Thomas Vermaelen weer op de goede weg. De Belgische centrumverdediger van FC Barcelona, die deze zomer werd gehaald door de Catalanen, maakte namelijk zijn rentree op het trainingsveld en deed enkele oefeningen onder leiding van een fysiotherapeut van Barça. Eind november werd bekend dat hij wellicht vier maanden buitenspel zou staan na een operatie aan zijn hamstring. Mogelijk komt de verdediger dit seizoen nog in actie.

Mogelijke kraker in FA Cup
Louis van Gaal komt in de kwartfinales van de FA Cup mogelijk Arsenal tegen als tegenstander. Een kraker vanjewelste. Om die ronde te bereiken moet het elftal van de Nederlandse oefenmeester maandag eerst nog zien af te rekenen met Preston North End. Verder staat er een fraaie derby tussen Aston Villa en West Bromwich Albion op de rol.

Kwartfinaleduels FA Cup:
Liverpool FC - Blackburn Rovers
Bradford City - Reading
Preston North End/Manchester United - Arsenal
Aston Villa - West Bromwich Albion

86 stadionverboden plus boete
FC Den Bosch is akkoord gegaan met een schikkingsvoorstel voor een boete die het opgelegd kreeg door de KNVB. Dat gebeurde naar aanleiding van de ongeregeldheden in het thuisduel met buurman FC Oss. Die wedstrijd werd tot tweemaal toe stilgelegd. Den Bosch moet een boete van 10.000 euro betalen. Oss komt er ook niet zonder straf van af: die club mag in het eerstvolgende uitduel tussen beide clubs geen supporters meenemen naar Den Bosch. Oss moet nog reageren op de straf. Naar aanleiding van de ongeregeldheden werden 86 stadionverboden uitgedeeld.

Coup Jaliens pakt verkeerd uit
Aan het Australische voetbalavontuur van Kew Jaliens is een einde gekomen. De 36-jarige verdediger heeft maandag zijn contract bij Newcastle Jets in overleg met de clubleiding laten ontbinden. Jaliens verhuisde in 2013 naar Australië, waar hij zelfs een tijdje fungeerde als aanvoerder van Newcastle Jets. Met slechts één overwinning in zeventien wedstrijden presteert de ploeg dit seizoen teleurstellend in de Australische A-League. Jaliens zou met enkele andere spelers tevergeefs hebben geprobeerd de trainer eruit te werken, maar moet als gevolg daarvan nu zelf vertrekken.

Nieuw miljoenencontract Hulk
Hulk heeft in aanloop naar het Europese tweeluik met PSV een nieuw contract ondertekend bij Zenit Sint-Petersburg. De Braziliaanse aanvaller streek jaarlijks al een bedrag van om en nabij de 6,5 miljoen euro op. Zijn nieuwe miljoenencontract loopt nu tot medio 2019. Natuurlijk ontving de Braziliaan ook tekengeld.

Kritiek op Stevens
De clubleiding van VfB Stuttgart houdt het volste vertrouwen in Huub Stevens. De 'Schwaben' staan met achttien punten onderaan in de Bundesliga. Het verschil met de 'veilige' vijftiende plek is vier punten. Stuttgart heeft dit jaar drie van de vier wedstrijden verloren, steeds nipt. "Zo'n nederlaag in blessuretijd komt extra hard aan, zeker bij mensen als Huub die keihard werken", zei technisch directeur Robin Dutt maandag. "We kunnen wel heel veel praten, maar de antwoorden moeten op het veld komen. Het woord is aan de spelers."

Milan overgenomen?
In navolging van Internazionale valt mogelijk ook stadgenoot AC Milan in Aziatische handen. Volgens onbevestigde berichten in Thailand heeft zakenman Bee Thaechaubol een bod van één miljard euro neergelegd bij Silvo Berlusconi, de eigenaar van de Italiaanse voetbalclub. De schatrijke Thai zou minimaal de helft van de aandelen willen overnemen, maar hij ambieert geen volledige controle over de zevenvoudig kampioen van Europa.

Leeg PSV-stadion
PSV staat er geweldig voor, maar voor het Europa League-duel met Zenit Sint-Petersburg zijn pas 16.000 kaarten verkocht, meldt het Eindhovens Dagblad. De wedstrijd in de zestiende finales van de Europa League wordt donderdag in het Philips Stadion gespeeld. De komende dagen hoopt PSV het stadion nog zo goed als vol te krijgen.

PSV-talent in gesprek
PSV probeert niet alleen om Jetro Willems en Andres Guardado te binden. Ook aanvaller Mohamed Rayhi kan mogelijk langer blijven, meldt het Eindhovens Dagblad. De twintigjarige flankspeler maakte een goede indruk tijdens het trainingskamp van PSV in Oostenrijk, maar kampte daarna met diverse blessures. Binnenkort gaan speler en club om de tafel, ook om te kijken of Rayhi zelf bij PSV wil blijven.