Raiola haalt De Vos en Cruijff door de mangel: Ik ben niet meer te discrimineren
Zaakwaarnemer reageert op denigrerende uitlatingen van populaire commentator

Raiola haalt De Vos en Cruijff door de mangel: "Ik ben niet meer te discrimineren"

20-02-2015 15:15
8

Mino Raiola is waarschijnlijk de zaakwaarnemer die het vaakst in de media verschijnt en meestal krijgt iemand in de voetbalwereld er dan van langs. De Nederlands-Italiaanse belangenbehartiger geeft altijd zijn mening, positief dan wel negatief. Deze keer zijn Sierd de Vos en Johan Cruijff aan de beurt.

Commentator De Vos trok in 2012 van leer over Raiola. 'Kent u Mino Raiola? Dat is een voetbalmakelaar. Dat is – weten we uit ervaring – geen eerzaam beroep. En zeker niet als het een Italiaan betreft. Italianen, de mensen van zwart geld, omkoping, steekpenningen. Ze hebben een hele competitie naar de klote geholpen, de Serie A. Die Mino Raiola, een oude pizzabakker, heeft inmiddels meer euro’s verdiend dan dat hij hersencellen heeft', waren de weinig vleiende woorden.

Daarmee geconfronteerd door Revu reageert Raiola op zijn beurt: "Met zijn uitlatingen op de tv wilde Sierd mij bewust denigreren als een omhooggevallen zoontje van een pizzabakker. Daarnaast waren zijn uitlatingen over Italianen ronduit discriminerend. Maar ik ben niet meer te discrimineren. Mijn eigenwaarde is zo sterk geworden dat ik ver boven discriminerende en denigrerende uitlatingen sta zoals die van een onbeduidend mannetje als Sierd de Vos."

Johan Cruijff
Diezelfde De Vos was boos over een uitlating van Raiola, waarin de zaakwaarnemer Johan Cruijff een 'demente eikel' noemde. "Ik heb naderhand direct mijn spijt betuigd dat ik Cruijff dement heb genoemd. Cruijff is een voetballegende. Dat staat buiten kijf. Maar mijn uithaal richting Cruijff kwam niet zomaar uit de lucht vallen. Ik heb die woorden destijds gehanteerd nadat Cruijff karaktermoord had gepleegd op mijn vriend en toenmalig Ajax-trainer Martin Jol. Jol deed het helemaal niet slecht als Ajax-coach. Desondanks moest Jol kapot van Cruijff", stelt Raiola, die zich er nog kwaad over maakt.

"Ja, omdat Cruijff opvattingen huldigt die slecht zijn voor het voetbal. Cruijff propageert namelijk dat alleen voetballers na hun spelersloopbaan bestuurder dan wel manager dan wel trainer van een voetbalclub kunnen worden. Daarmee discrimineert Cruijff feitelijk alle niet-voetballers. Bovendien ontpopt hij zich als een pleitbezorger van incest binnen de voetballerij. En daarmee creëer je bloedschande en een zwakker soort. Met als resultaat dat het voetbal uiteindelijk zwakker en ongezonder wordt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie