Van Gaal zag het niet zo in me zitten, maar later riep hij: 'Jij bent mijn man'

"Van Gaal zag het niet zo in me zitten, maar later riep hij: 'Jij bent mijn man'"

Gepubliceerd: zaterdag 21 februari 2015 om 12:38za 21-02-2015 om 12:38

Nigel de Jong koestert warme herinneringen aan het WK van 2014 in Brazilië. Het Nederlands elftal schopte het tot de bronzen plak, waarna Louis van Gaal zich liet ontglippen dat hij nog nooit zo'n goed team onder zijn hoede had gehad.

De Jong heeft van iedere minuut genoten in Brazilië. "Samen, man. Niet uit te leggen", zegt hij in het Algemeen Dagblad. "Van Gaal zag het in de voorbereidende wedstrijden niet zo in me zitten, maar uiteindelijk riep hij mij bij zich. 'Jij bent mijn man!'"

"Als team werken aan een resultaat, met 23 man. Ik vond het een hoogtepunt. Na die laatste wedstrijd tegen Brazilië zei Van Gaal dat dit het beste team was waarmee hij ooit had gewerkt. Ontroerend."

Eind maart hoopt de controleur de internationals terug te zien, voor de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. "Hiddink heeft het WK nu wel overwonnen", aldus De Jong over de moeizame start onder de huidige bondscoach. "Het was zo moeilijk direct daarna, met nauwelijks tijd om af te kicken. Maar we zijn weer goed genoeg."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws