In het kort: blunder Feyenoord, Parma-selectie moet zelf de was doen

In het kort: blunder Feyenoord, Parma-selectie moet zelf de was doen

25-02-2015 23:20

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Blunder Feyenoord
Feyenoord heeft een blunder gemaakt. Op Facebook werd namelijk een Ajax-supporter verkozen tot winnaar van twee kaarten voor de Europa League-wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma van donderdag. Dat valt op te maken uit de reacties onder het betreffende bericht. Of de fan van Ajax daadwerkelijk de kaarten heeft gekregen, is niet bekend.

Parma-selectie moet was zelf doen
Parma zit diep in de problemen en kwam afgelopen weekeinde al niet in actie voor eigen publiek, omdat er geen geld is om beveiligers te betalen. De noodlijdende club uit de Serie A heeft dan ook grote financiële problemen en spelers moeten nu zelf de was doen. "Vanaf morgen kan de club de waskosten niet meer betalen. We moeten onze vuile sportkleren thuis wassen", citeert De Telegraaf captain Alessandro Lucarelli, die met zijn medespelers al tijden niet betaald krijgt en met eigen vervoer naar uitwedstrijden moet.

Eagles baalt na 'foutje'
Go Ahead Eagles moet 5.000 euro boete betalen vanwege een 'foutje' in een spelerscontract. Daarin staan namelijk een foutieve naamsvermelding: medewerker spelersmakelaar in plaats van makelaar. Dat maakte Edwin Lugt, de voorzitter van Eagles openbaar via Twitter. Aan zijn reactie is te zien dat hij het niet eens is met de boete...

Mondkapjes bij BVB
Borussia Dortmund neemt met het oog op de derby van zaterdag tegen Schalke 04 geen enkel risico. Kevin Kampl, Neven Subotic en Shinji Kagawa kampen met maag- en darmklachten en stapten woensdag in Turijn het vliegtuig in met een mondkapje op. De reis naar het vliegveld, een dag na het met 2-1 verloren Champions Leagueduel met Juventus, had het drietal gescheiden van de groep afgelegd. "Ik hoop niet dat er meer spelers besmet zijn", had coach Jürgen Klopp voor het duel al aangegeven.

Groningen en Cambuur breken
FC Groningen en SC Cambuur gaan stoppen met het gezamenlijke beloftenelftal, meldt FC Groningen op de clubsite. 'Vanaf volgend seizoen zal FC Groningen weer met een eigen onder-21-team gaan opereren, dus niet meer in combinatie met SC Cambuur', aldus de club. 'Wij gaan ons inschrijven voor deelname aan de zogenaamde voetbalpiramide. Het zelfstandige team wordt binnen de club gepositioneerd aan de top van de opleiding.'

Nederland draagt bij aan fontein
Het Nederlandse kabinet en de gemeente Rotterdam willen bijdragen aan het herstel van de Barcaccia-fontein in Rome, vorige week aangericht door relschoppers van Feyenoord. De schade bedraagt waarschijnlijk tussen de tien- en twintigduizend euro. 'We zijn geraakt door de vele particuliere initiatieven van Nederlanders die hun afschuw willen uiten over de vernielingen in Rome voorafgaand aan de wedstrijd tussen Feyenoord en AS Roma', aldus minster Koenders (Buitenlandse Zaken) en Opstelten (Veiligheid en Justitie) en burgemeester Aboutaleb van Rotterdam in een verklaring.

Jonkies met PSV mee
Steven Bergwijn en Jordy de Wijs stappen woensdag met de selectie van PSV in het vliegtuig naar Sint-Petersburg. Phillip Cocu heeft de jonkies opgenomen in zijn keurkorps voor het Europa League-duel met Zenit. Karim Rekik en Santiago Arias gaan niet mee vanwege blessures. Zij richten zich op het competitieduel met Ajax, komende zondag.

Sollicitaties bij Willem II
Willem II is op zoek naar een technisch directeur en denkt die bijna te hebben gevonden. Carlos Aalbers, voormalig technisch directeur van NEC Nijmegen, is één van de kandidaten. Ook Hans Smulders, technisch manager van FC Eindhoven, is op gesprek geweest in het Koning Willem II Stadion, meldt het Algemeen Dagblad. Jurgen Streppen vervult momenteel een dubbelfunctie. Hij wil zich volgend seizoen alleen op het trainerschap gaan richten.

RKC leeft nog
RKC Waalwijk kan het seizoen gewoon afmaken, meldt het Brabants Dagblad. Binnen twee weken moet een bedrag van zes ton verzameld zijn, waardoor de financiële dreiging in ieder geval voor even is geweken. De club heeft nog voor negen ton schulden. Volgend seizoen wil de club erin zijn geslaagd om de schulden terug te brengen naar drie ton.

Winter WK kost clubs geld
Als het WK van 2022 in Qatar daadwerkelijk in november en december gespeeld wordt, krijgen de clubs geen schadeloosstelling. Dat laat Jérôme Valcke, secretaris-generaal van wereldvoetbalbond FIFA weten. "Er komt geen financiële compensatie", aldus Valcke weten. ECA, een belangenorganisatie van de clubs, reageerde dinsdag al fel. "Je kunt het de clubs en competities niet aandoen alleen de prijs te betalen voor de verplaatsing van het WK naar de winter door de FIFA. We rekenen op de serieuze bereidwilligheid de schade te compenseren", zei voorzitter Karl Heinz Rummenigge