ADO raakt niet uitgepraat over aankoop: 'Frivool, maar ook doelgericht'

ADO raakt niet uitgepraat over aankoop: 'Frivool, maar ook doelgericht'

Gepubliceerd: woensdag 25 februari 2015 om 20:22wo 25-02-2015 om 20:22

Het aantrekken van Aleksandr Iakovenko wordt in Den Haag gezien als een meesterzet van het bestuur. ADO Den Haag verloor geen enkel duel meer sinds de komst van de in Oekraïne geboren speler. Op dit moment herstelt de 27-jarige van een enkelblessure.

"Dat ventje is zo enorm gedreven", vertelt fysiektrainer Nol Hornix aan het Algemeen Dagblad. "Ik moet hem echt afremmen. Zelfs bij een hersteltraining is elke stap raak. Heerlijk om mee te werken. Bloedfanatiek, maar bovenal een echte liefhebber. Hij heeft gewoon enorm veel lol in zijn vak." Ook hoofdtrainer Henk Fraser is lovend. "Je ziet dat hij bij grote clubs als Anderlecht en Fiorentina heeft gezeten. Zijn focus is altijd honderd procent. Hij is zuinig op zijn lichaam."

Tien jaar geleden kwam ADO-scout Lex Schoenmaker voor het eerst met Iakovenko in aanraking. "En sindsdien heb ik hem misschien wel een keer of tien live zien spelen. Maar even daarna ging het hard met hem. Hij schoot Anderlecht de Champions League in en vertrok later dus naar Fiorentina." Uiteindelijk is de vleugelspeler alsnog bij de Residentieclub terecht gekomen.

In Den Haag raken ze niet uitgesproken over de winteraankoop. "Frivool, maar toch ook doelgericht. Dat viel mij direct bij hem op. Hij kan op beide flanken spelen. Een goed schot. Ik denk dat hij nog wel beter kan dan wat hij nu heeft laten zien. Dat zal hij zelf ook vinden. Zonde dat hij nu geblesseerd is."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws