In het kort: 275 miljoen voor Chelsea, Parma gesteund, Roma-fans weggestuurd

In het kort: 275 miljoen voor Chelsea, Parma gesteund, Roma-fans weggestuurd

26-02-2015 22:15
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Recordbrekende deal Chelsea
Chelsea heeft in de Japanse bandenfabrikant Yokohama een nieuwe hoofdsponsor gevonden. Yokohama vervangt vanaf volgend seizoen Samsung op het shirt van The Blues. De Zuid-Koreaanse elektronicagigant was tien jaar lang hoofdsponsor van de Engelse topclub.

De nieuwe deal met de Japanse bandenproducent levert Chelsea volgens Engelse media jaarlijks 40 miljoen pond op, omgerekend een slordige 55 miljoen euro. Volgens de Engelse club gaat het om één van de grootste sponsordeals ooit in het mondiale voetbal. Yokohama heeft zich voor vijf jaar verbonden aan de huidige koploper van de Premier League.

Ludieke actie voor Parma
Uit solidariteit met het noodlijdende Parma beginnen alle clubs uit de Italiaanse Serie A komend weekeinde een kwartier later aan hun wedstrijd. Op die manier willen de verenigingen aandacht vragen voor de situatie van de voetballers die onder contract staan bij de hekkensluiter van de hoogste voetbalklasse van Italië.

De spelers van Parma hebben al maanden geen salaris ontvangen. De laatste wedstrijd van de club tegen Udinese werd afgelast omdat er geen geld was voor beveiligers in het stadion. Het is nog maar de vraag of het duel van zondag met Genua wel wordt afgewerkt. De vierde voorzitter van dit seizoen bij Parma heeft al gezegd dat er geen geld is voor een spelersbus. De spelers willen nu met eigen vervoer naar Genua reizen.

Roma-fans weggestuurd
Eberhard van der Laan, burgemeester van Amsterdam, heeft donderdag twee bussen met AS Roma-fans geweerd. De marechaussee waarschuwde de gemeente dat er een vliegtuig met de harde kern van AS Roma was geland. Twee bussen zetten vervolgens koers naar Amsterdam, maar werden op de snelweg al tegengehouden, meldt AT5. Vervolgens zijn ze onder politiebegeleiding naar Rotterdam gereden. Ze hebben zich volgens de politie niet misdragen, maar waren niet welkom in de hoofdstad.

RTV Rijnmond meldt dat de fans vervolgens in het politiebureau bij De Kuip zijn opgevangen. Ze zijn niet naar de stad gebracht, puur voor hun eigen veiligheid. 

Pirlo weken weg
Juventus moet de komende weken spelmaker Andrea Pirlo missen. De 35-jarige middenvelder viel dinsdag in het Champions Leagueduel tegen Borussia Dortmund kort voor rust geblesseerd uit. Onderzoek wees uit dat Pirlo een scheurtje in de rechter kuit heeft opgelopen, zo meldde de Italiaanse club donderdag. Het herstel van de international zou volgens clubartsen zo'n twintig dagen duren. Daarmee is het meespelen van Pirlo in de return tegen Dortmund twijfelachtig. Dat duel vindt plaats op 18 maart.

Jong Ajax en PSV
Van alle overgebleven 32 clubs in de Europa League, beschikt Ajax over veruit het jongste team, rekende NUsport uit. Tegen Legia Warschau stelde Frank de Boer een elftal op met een gemiddelde leeftijd van 21,91 jaar. PSV is de op één na jongste ploeg met gemiddeld 23,27 jaar. Feyenoord is met 26,73 jaar ervaren. Elf teams hadden echter een oudere ploeg dan de Rotterdammers.

Bom bij Dortmund
Borussia Dortmund werd donderdag opgeschrikt door de vondst van een bom pal naast het Signal Iduna Park. Het gaat om een niet ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog. Het gebied rond het stadion werd ontruimd. Binnen een paar uur werd het explosief onschadelijk gemaakt en verwijderd. Een persconferentie van Jürgen Klopp kon logischerwijs niet doorgaan.

Seedorf tekent bij RKC
Collin Seedorf heeft een tweejarig contract bij RKC Waalwijk getekend, meldt het Brabants Dagblad. Collin, het negentienjarige neefje van Clarence, maakt sinds afgelopen zomer deel uit van de beloftenploeg. Hij maakte op 24 november vorig jaar zijn debuut voor de Waalwijkers, die onderaan staan in de Jupiler League.

Domper voor Cambuur
Een domper voor SC Cambuur. Damiano Schet heeft op de training een liesbreuk opgelopen en staat voorlopig buitenspel, meldt de eredivisionist uit Leeuwarden donderdag. De kans is groot dat Schet dit seizoen niet meer in actie komt. De geboren Amsterdammer speelt sinds afgelopen zomer voor Cambuur en kwam tot dusver tot vijf optredens (inclusief KNVB Beker). Daarvoor was hij actief voor het Cypriotische AEK Larnaca en RKC Waalwijk.

De Graafschap door met trainer
Jan Vreman blijft trainer van De Graafschap. De club uit Doetinchem maakt donderdag bekend het aflopende contract van het clubicoon met een jaar te hebben verlengd. "Ik ben erg content dat men tevreden is. We zien dat er weer meer binding ontstaat tussen de club en haar supporters en sponsoren. Mooi dat we dit naar aankomend seizoen verder kunnen uitbouwen", reageert Vreman. Onder leiding van de coach, die sinds januari 2014 aan het roer staat in Doetinchem, staat De Graafschap op de zevende plek in de Jupiler League.

Voetballer bedreigd met pistool
Een voetballer van de Servische voetbalclub Novi Pazar is door een van zijn eigen fans bedreigd met een pistool nadat hij een strafschop had gemist in het competitieduel met FK Rad. Dat heeft de wereldvakbond van spelers FIFPro donderdag naar buiten gebracht. De belangenvereniging spreekt van een nieuw dieptepunt in het Servische professionele voetbal. Zarko Udovicic schoot zaterdag in de 85e minuut van het duel uit de hoogste klasse van het Servische voetbal een strafschop hoog over. Twee dagen later drongen hooligans de kleedkamer van de club binnen na een training en zetten de voetballer een pistool op het hoofd. Udovicic heeft de club meteen na het voorval verlaten, zo meldde de FIFPro.

Spanjaarden ontslaan trainer
Sanchez Flores is donderdag opgestapt als coach van het Spaanse Getafe. Dat deed hij om persoonlijke redenen die hij niet nader wenste toe te lichten. Dat meldt de club uit de Primera División op de website. ,,Ik heb besloten mijn werk als coach van Getafe neer te leggen. Het is om persoonlijke redenen. Ik heb er lang over nagedacht en dit besluit moet voorkomen dat ik opnieuw in situaties beland waarin ik me niet gelukkig voel'', werd Flores door diverse media in Spanje geciteerd. Getafe staat dertiende, vier punten boven de degradatiezone.