Luijckx vindt eindelijk club en kan nog om kampioenschap spelen ook
Hongaars Videoton blij met ervaren verdediger

Luijckx vindt eindelijk club en kan nog om kampioenschap spelen ook

27-02-2015 10:45
3

Kees Luijckx heeft eindelijk een nieuwe club gevonden. Met het Hongaarse Videoton FC gaat hij de komende tweeënhalf jaar proberen de landstitel in de wacht te slepen. 

Luijckx (29) trainde mee bij zijn oude club NAC Breda, waar hij ook voor een amateurcontractje kon komen spelen. Later trok NAC dat weer in. Een stage bij Birmingham City leverde niets op, maar in Videoton FC heeft de verdediger nu een nieuwe werkgever gevonden. De club staat momenteel vierde in de hoogste klasse van Hongarije.

"Ik ben heel blij dat ik met Videoton tot overeenstemming ben gekomen", reageert Luijckx op de website van zijn nieuwe club. "Een heel belangrijk aspect voor mijn keuze, was dat de club speelt om de landstitel te winnen. Elke speler wil graag voor een team spelen dat veel wint. Wat ik ook indrukwekkend vond, was dat het management naar Engeland reisde om me overtuigen dat het de moeite waard was om te komen."

Luijckx hoopt nu dat Videoton en hij erin slagen Europees voetbal af te dwingen. "Ik heb al geproefd van de Champions League aan het begin van mijn carrière, maar ik heb sindsdien ook ervaren hoe moeilijk het is om je te kwalificeren. Ik hoop dat ik mijn aandeel heb en Videoton kan helpen dit succes te bereiken."

Videoton ziet in Luijckx een speler die met zijn ervaring moet bijdragen aan Europese kwalificatie. "We hebben hem aangetrokken ter voorbereiding op de Europese competitie. Ik hoop dat hij ons helpt om onze doelen te bereiken", zegt directeur Győző Burcsa over de voormalig speler van AZ, Excelsior, ADO Den Haag, NAC Breda, Roda JC Kerkrade en het Griekse Niki Volos.

(Foto: vidi.hu)