We hebben het beste centrum van Nederland, dat durf ik wel te stellen

"We hebben het beste centrum van Nederland, dat durf ik wel te stellen"

27-02-2015 14:58
2

AZ is hard op weg naar een goede eindklassering. De Alkmaarders nemen het zaterdag op tegen Willem II, één van de verrassingen uit de Eredivisie. AZ-trainer John van den Brom is op zijn hoede, maar wil dat zijn manschappen 'naar boven kijken'.

De doelstelling van AZ is om Europees voetbal te spelen. Van den Brom zag donderdag weer diverse wedstrijden uit de Europa League. Europees voetbal begint te kriebelen, zegt Van den Brom: "Dat is het doel waar je heel het jaar met elkaar voor vecht. Het lijkt me mooi om daar ook met AZ aan deel te nemen."

"We staan er nu in de competitie goed voor en zolang je zicht houdt op de clubs boven je moet je de hoogst haalbare notering nastreven", aldus de trainer op de clubsite. "We zeggen tegen de jongens: 'Alleen naar boven kijken.' We hebben onszelf in deze situatie gebracht door een goede reeks voor de winterstop en goede prestaties in 2015. Maar we weten ook: we zijn er nog niet; de competitie duurt nog tien wedstrijden."

Spitspositie en centrum defensie
Voor het duel met Willem II mist hij alleen Celso Ortiz. "Aron Jóhannsson heeft de hele week met de groep kunnen trainen en zit weer bij de wedstrijdselectie. Nee, hij staat niet in de basis. Robert Mühren doet het goed en we hebben dus weinig aanleiding om te gaan veranderen. Het is een slimme jongen die precies weet wat hij wel en niet kan", vertelt Van den Brom, die voor Dabney dos Santos kiest in plaats van Thom Haye.

De oefenmeester deed tot slot een interessante uitspraak, want hij is bijzonder in zijn nopjes met zijn centrale duo. "We hebben het beste centrum van Nederland, dat durf ik wel te stellen. Jeffrey Gouweleeuw en Wesley Hoedt, dat is echt een compleet duo. Zij geven onze backs het vertrouwen om mee op te komen", besluit Van den Brom zijn relaas.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s