''Technisch failliet' Twente moet sleutelspelers verkopen en schulden aflossen'
De problemen van FC Twente zijn verre van voorbij

''Technisch failliet' Twente moet sleutelspelers verkopen en schulden aflossen'

03-03-2015 17:03
38

De problemen van FC Twente zijn verre van voorbij. De Tukkers krijgen waarschijnlijk drie punten in mindering vanwege het niet nakomen van financiële regels en afspraken en moet wederom spelers verkopen.

Dat weet Voetbal International dinsdag te melden. 'Technisch failliet', is de term die het weekblad bezigt over de penibele situatie waarin FC Twente zich bevindt. Om te kunnen overleven, zal Twente na dit seizoen weer een aantal spelers moeten verkopen om de financiële balans recht te trekken. Spelers die daarvoor in aanmerking komen zijn onder meer Rasmus Bengtsson, Luc Castaignos en aanvoerder Andreas Bjelland.

Wedden

Meer odds

Hoewel de problemen groot zijn, waren ook de transferinkomsten in de afgelopen jaren fors. Dusan Tadic en Quincy Promes werden voor dertig miljoen euro verkocht en daarvoor brachten Douglas, Leroy Fer en Nacer Chadli al geld in het laatje. Dat geld is er echter niet, omdat transfersommen tegenwoordig in termijnen worden overgemaakt en Twente dus jaren op het geld kan wachten. Onder meer Jesus Corona (foto), die dit seizoen indruk maakt, werd bovendien gehaald met geleend geld.

Geld dat binnenkomt, wordt eerst doorgesluisd naar de investeerders en investeringsmaatschappij Doyen. Het is derhalve niet onlogisch dat de Tukkers deze zomer een aantal spelers met een grote transferwaarde gaan verkopen.