Ajax kan uithuilen bij Juventus en Liverpool na mislopen van 'nieuwe Pogba'
Belgen aan de haal met Nigeriaan

Ajax kan uithuilen bij Juventus en Liverpool na mislopen van 'nieuwe Pogba'

05-03-2015 00:30
2

Ajax is er niet in geslaagd een Nigeriaans toptalent naar Amsterdam te halen. Sad'eeq Yusuf kon naar de nummer twee van de Eredivisie, maar koos voor AA Gent.

Yusuf zette woensdagavond zijn handtekening onder een tweejarig contract bij de Belgen. De aanwezigheid van Moses Simon Daddy, die ook al door Gent voor de neus van Ajax werd weggesnoept, gaf de doorslag voor de jonge Nigeriaan. Hij volgde dezelfde jeugdopleiding als de revelatie van Gent, bij de GBS Academy.

"Sad'eeq stond ook in de belangstelling van onder andere Ajax, Liverpool en Juventus, maar kiest ervoor om zijn Europese carrière te starten bij AA Gent. In Nigeria wordt hij vergeleken met Pogba", meldt Gent vol trots. Problemen met de werkvergunning zouden een stokje voor een Ajax-transfer van Yusuf hebben gestoken.

Gent is zich volop aan het oriënteren op de Afrikaanse transfermarkt, nu de komst van Daddy een schot in de roos is gebleken. De rappe aanvaller was in zeven wedstrijden al goed voor zes doelpunten. De achttienjarige Yusuf sluit in de zomer aan bij de selectie van de nummer drie van België.