'Spuger' is schuldbewust: 'Ik heb jullie in de steek gelaten, kopieer het niet'
In de voetbalwereld heerst een groot taboe als het om spugen richting je tegenstander gaat

'Spuger' is schuldbewust: 'Ik heb jullie in de steek gelaten, kopieer het niet'

05-03-2015 17:10
5

Waar Jonny Evans stevig ontkent te hebben gespuugd, lijkt Papiss Cissé min of meer toe te geven dat hij wel heeft gespuugd in de wedstrijd tussen Manchester United en Newcastle United.

In de voetbalwereld heerst een groot taboe als het om spugen richting je tegenstander gaat. Het wordt als kleinerend en vies gezien. "Het is het ergste wat je op een voetbalveld kunt doen", zei voormalig voetballer Phil Neville woensdagavond al tijdens Match of the Day. Verdediger Jonny Evans van Manchester United zei eerder al dat hij niet heeft gespuugd. Even later kwam spits Papiss Cissé wel met een excuses op de proppen.

"Ik moet vandaag aan veel mensen mijn excuses aanbieden", wordt de Senegalese spits door de BBC geciteerd. "Ik reageerde op iets wat ik heel onprettig vond. "Ik wil sorry zeggen tegen iedere voetbalfan die dit incident tussen mij en Jonny heeft gezien. "Soms is het moeilijk om niet te reageren, zeker in het heetst van de strijd. Ik heb altijd geprobeerd om een positief rolmodel te zijn, zeker voor de jonge fans. Ik heb jullie gisteren in de steek gelaten", is hij schuldbewust.

"Ik hoop dat kinderen die voetballen voor clubs en op scholen beter weten dan zo reageren wanneer ze boos zijn. Misschien zullen ze leren niet zo te reageren, als ze zien wat voor problemen dit de club en mijzelf bezorgt. Leer ervan, kopieer het niet", besluit Cissé. De Engelse voetbalbond FA wacht met een onderzoek naar het spuugincident. De FA wil eerst het rapport van scheidsrechter Anthony Taylor onder ogen hebben.