'Kluivert kan misschien Room of Lachman overtuigen om te spelen voor Curaçao'
Blijdschap enorm bij internationals

'Kluivert kan misschien Room of Lachman overtuigen om te spelen voor Curaçao'

05-03-2015 18:28
1

Curaçao heeft met Patrick Kluivert de gewenste grote naam binnen weten te halen voor de functie van bondscoach. Spelers van het nationale elftal kijken reikhalzend uit naar de samenwerking met de oud-voetballer van onder andere Ajax en Barcelona en zo hopen stiekem dat hij enkele spelers uit de Eredivisie kan overtuigen om te gaan spelen voor zijn nieuwe werkgever.

"Prachtig dat een naam als Kluivert ons bij Curaçao gaat coachen. Hij wordt bondscoach voor deze kwalificatie. Daarna kijken we verder. De technisch directeur van de Curaçaose bond vertelde mij dat Kluivert de spelers gewoon gaat begeleiden en coachen", aldus ADO Den Haag-middenvelder Papito Merencia tegenover Metro.

De speler van de club uit de Residentie denkt dat Kluivert in staat moet zijn om spelers uit de Eredivisie enthousiast te maken om in de nabije toekomst uit te komen voor het nationale elftal van Curaçao. "We hopen dat Kluivert met zijn naam een paar goede spelers kan overtuigen voor Curaçao te kiezen. Eloy Room van Vitesse bijvoorbeeld, of Darryl Lachman van FC Twente. Een goed meevoetballende keeper als Eloy kunnen we zeker gebruiken."

Shanon Carmelia van topklasser JVC Cuijk is het helemaal eens met de woorden van zijn teamgenoot van het nationale elftal Merencia. "Het is echt geweldig dat ik gecoacht ga worden door Kluivert. Toen ik het nieuws hoorde heb ik meteen mijn moeder ge-appt of het klopte, ze zei van wel."