'Boogers was zo enthousiast dat ik in de garage zocht naar mijn voetbalschoenen'
Het eerste contact met technisch directeur Marco Boogers van Dordt was pas maandag

'Boogers was zo enthousiast dat ik in de garage zocht naar mijn voetbalschoenen'

10-03-2015 17:57
1

Jan Everse keert na een afwezigheid van vier jaar terug in het betaalde voetbal. Destijds was Sparta Rotterdam zijn werkgever. Enthousiasme en de uitdaging gaven voor Everse de doorslag om bij FC Dordrecht te gaan werken.

Het eerste contact met technisch directeur Marco Boogers van Dordt was pas maandag. "Ik werd gebeld door Marco Boogers en hij had zo’n waanzinnig enthousiast verhaal dat ik al in de garage ging kijken voor mijn voetbalschoenen", glimlacht de trainer in gesprek met RTV Rijnmond.

"Ook de uitdaging bevalt mij. Als honderd mensen zeggen dat ik iets niet moet doen, dan doe ik het meestal. Dat vind ik wel grappig. De manier van spelen van FC Dordrecht is goed. Een ploeg die ballen tribune in jast, moet mij niet bellen. Ik dacht met kerst ook dat ze in feite al gedegradeerd zouden zijn, maar dat is helemaal niet zo. Misschien kan ik zorgen voor vertrouwen en geluk met mijn inbreng."

Het is bekend dat Dordrecht veel vertrouwen heeft in Gerard de Nooijer, maar de voormalig assistent van Ernie Brandts beschikt niet over de juiste papieren. Everse wordt naar eigen zeggen geen stroman. "Ik ben meer strohalm, geen stroman. Ik leid de trainingen en doe de persconferenties en alles."

Everse debuteert komend weekeinde tegen Feyenoord. Een makkie, zo verzekerde Boogers hem. "De laatste wedstrijd is tegen Ajax en we krijgen Vitesse en FC Twente ook nog. "Twaalf punten worden dat. Anders weet ik niet tegen wie je ze wel moet pakken, zei ik tegen Marco", besluit Everse met een lach.