In het kort: Grieks bekertreffen gestaakt na invasie, Hull houdt vast aan coach

In het kort: Grieks bekertreffen gestaakt na invasie, Hull houdt vast aan coach

11-03-2015 21:50
5

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Grieks bekertreffen gestaakt
Het Griekse bekertreffen tussen AEK Athene en Olympiakos is woensdagavond in de negentigste minuut gestaakt. Boze fans van AEK Athene betraden het veld, nadat Olympiakos, de club van huurling Ibrahim Affelay, op 1-0 was gekomen. De spelers van Olympiakos zochten snel de catacomben op, waarna ook het arbitrale kwartet en de spelers van de thuisploeg in de kleedkamers een veilig onderkomen zochten.

Van der Wiel op de bank
Rechtsback Gregory van der Wiel van Paris Saint-Germain moet woensdagavond in de return tegen Chelsea in de achtste finales van de Champions League op de bank beginnen. Coach Laurent Blanc geeft in Londen de voorkeur aan de Braziliaan Marquinhos. In de thuiswedstrijd drie weken geleden (1-1) was de oud-Ajacied nog wel basisspeler.

Paris SG zal in Engeland in elk geval tot scoren moeten komen om de laatste acht te kunnen halen. Chelsea schakelde vorig seizoen de Franse kampioen in de kwartfinales van de Champions League uit. Arbiter Björn Kuipers moet de kraker op Stamford Bridge in goede banen leiden.

Arjen Robben treedt met Bayern München op eigen veld aan tegen Sjachtar Donetsk uit Oekraïne. Het eerste duel eindigde drie weken geleden in 0-0. De opstelling van Bayern ziet er nogal aanvallend uit, met naast Robben ook Franck Ribéry, Robert Lewandowksi, Mario Götze en Thomas Müller binnen de lijnen. Aanvoerder Philipp Lahm zit na een zware enkelblessure voor de eerste keer weer op de bank bij de Duitse kampioen.

Bruce langer bij Hull
Coach Steve Bruce zet nog deze week zijn handtekening onder een nieuw contract bij Hull City. De Engelse clubleiding maakte woensdag bekend dat een akkoord is bereikt over een verlenging van de samenwerking. Bruce (54) is sinds de zomer van 2012 werkzaam bij Hull City, dat hij in zijn eerste seizoen meteen naar de Premier League leidde. Vorig jaar eindigden 'The Tigers' op de zestiende plaats op het hoogste niveau en haalde de club ook voor de eerste keer de finale van de FA Cup. Momenteel staat Hull City op de vijftiende plek in de Premier League.

Bayern heeft Lahm terug
Trainer Pep Guardiola heeft Philipp Lahm opgenomen in de selectie van Bayern München voor de return tegen Sjachtar Donetsk in de Champions League. Die telt achttien spelers, onder wie uiteraard ook Arjen Robben. Lahm maakt zijn rentree vier maanden nadat hij een botbreuk opliep in de rechterenkel. De kans dat hij woensdagavond tegen de Oekraïners lang in actie komt is klein, want de ervaren international mist uiteraard nog wedstrijdritme. In de uitwedstrijd kwam Bayern niet verder dan 0-0.

Volle bak bij Ajax
Het duel tussen Ajax en Dnipro Dnipropetrovsk van donderdag 19 maart in Amsterdam is uitverkocht. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar in Vak 410, maar die zijn bestemd voor seizoenkaarthouders in dat vak. Dat meldt Ajax woensdag op de eigen website. Ajax speelt komende donderdag het eerste duel in het kader van de Europa League, in Kiev. De wedstrijd begint om 21:05 uur.

KNVB-kantoor bij PSV
De voetbalbond KNVB opent volgend seizoen een kantoor in het Philips Stadion, de thuisbasis van PSV. Het kantoor in Eindhoven wordt een van de drie landelijke steunpunten van waaruit de bond alle competitiezaken voor het amateurvoetbal gaat regelen. De KNVB tekende woensdag het huurcontract. De KNVB werkt op dit moment nog vanuit zeven kantoren, terwijl voor dezelfde werkzaamheden slechts drie panden nodig zijn. De andere twee zijn het bondsbureau in Zeist en een nog aan te wijzen vestiging in de regio Zwolle. "Vanuit Eindhoven gaan we alle competitiezaken voor het amateurvoetbal van Zuid-Nederland organiseren", zegt interim-directeur amateurvoetbal Hans Spierings. "Dat gebeurt nu nog vanuit Breda en Nieuwstadt, maar gaan we dus vanaf één plek doen. Dit kantoor in Eindhoven is daarvoor de ideale locatie. Het ademt voetbal en ligt heel centraal." Naast de drie kantoren richt de KNVB tegelijkertijd om en nabij dertig regionale steunpunten in, bij voorkeur op het sportpark van een voetbalvereniging. Van daaruit gaan verenigingsadviseurs werken. "Door deze nieuwe inrichting komt de KNVB enerzijds dichterbij verenigingen te staan, terwijl anderzijds kosten voor huisvesting worden bespaard."

PEC-trainer vliegt Kluivert achterna
Etienne Stomp wordt keeperstrainer van Curaçao. De huidige keeperstrainer van de jeugdelftallen van PEC Zwolle blijft werkzaam voor de Blauwvingers, maar zal ook Patrick Kluivert, die bondscoach wordt van Curaçao, gaan assisteren. 

Flauwgevallen Fransman traint weer mee
Bafétimbi Gomis heeft woensdag de training hervat met de selectie van Swansea City. De Franse aanvaller zakte een week geleden tijdens de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur in Londen plotseling ineen en was even buiten kennis. Onderzoek bracht niets ernstigs aan het licht. Gomis is in het verleden vaker flauwgevallen. Hij weet het aan stress en vermoeidheid door het op en neer reizen naar Frankrijk om zijn vader, die een zwakke gezondheid heeft, te bezoeken. De verwachting is dat de voormalig spits van Olympique Lyon maandag in het Liberty Stadium kan spelen tegen Liverpool. Na het duel met de Spurs kreeg de spelersgroep een kleine week vrijaf.

Schalke neemt City-verdediger over
Schalke 04 heeft de eerste aanwinst voor het volgende seizoen al binnen. Matija Nastasic wordt definitief overgenomen van Manchester City. Hij speelt sinds de winterstop al op huurbasis in Gelsenkirchen, maakt een goede indruk en zijn transferclausule is nu gelicht. Sinds zijn komst miste de 21-jarige verdediger nog geen minuut. Nastasic is tot en met de zomer van 2019 vastgelegd.

Racismeslachtoffer haalt neus op voor Mourinho
De man die twee weken geleden racistisch bejegend werd door fans van Chelsea in de Parijse metro heeft een uitnodiging van José Mourinho naast zich neergelegd. De Portugese manager hoopte de Fransman, die Souleymane heet, te verwelkomen op Stamford Bridge tijdens de return tegen Paris Saint-Germain op woensdagavond. "Ik ben niet om te kopen met een blaadje papier. Ik ben geen kind", vertelde de Fransman aan RTL Radio. "Ik kan nog niet gaan werken en moet pillen pakken om mezelf te kalmeren. Ik hoor nog steeds de stemmen in mijn hoofd van de fans die me de toegang tot het metrostel hebben ontzegd op basis van mijn huidskleur. Ik hoop dat die personen vervolgd worden. Racisme moet stoppen."

Onderzoek naar racistische tweet
De politie in Engeland is een onderzoek gestart naar racistische tweets over Danny Welbeck. De spits scoorde maandagavond voor Arsenal in de FA Cup-wedstrijd tegen zijn oude club Manchester United en dat wekte de woede bij een aantal voetbalvolgers. Eén tweet had in de ogen van de politie een racistische lading. 'Welbeck is dood voor me', stond er te lezen op het account. Later is het profiel verwijderd. Volgens de Daily Mail kreeg de spits nog meer verwensingen naar zijn hoofd geslingerd. De krant noemt ze 'walgelijk' en 'te kwetsend om te publiceren'.