Kishna voegt zich in illuster rijtje: Situatie niet te vergelijken
"Je kan deze situatie niet vergelijken met die van El Hamdaoui"

Kishna voegt zich in illuster rijtje: "Situatie niet te vergelijken"

16-03-2015 17:03
4

Ricardo Kishna werd door trainer Frank de Boer disciplinair gestraft wegens een woordenwisseling voorafgaand aan het Europa League-duel met Dnipro Dnipropetrovsk (1-0 verlies). Het is niet de eerste keer dat een Ajacied in opspraak komt.

De laatste dagen wordt vooral Mounir El Hamdaoui in één adem genoemd met Kishna. "Dat vind ik niet te vergelijken", zegt David Endt, die jarenlang werkzaam was bij Ajax, echter tegenover Metro. "El Hamdaoui kwam al met een bepaalde status naar Ajax. Hij was topscorer van de Eredivisie geweest bij AZ, daarna is hij eigenlijk langzaam uitgedoofd."

Ook Zlatan Ibrahimovic en Ahmed Hossam, beter bekend als Mido, kwamen ooit in opspraak. "Twee spelers van dezelfde leeftijd, met hetzelfde grote ego. Alleen wilde er één de beste van de wereld worden en dacht de andere dat hij al de beste van de wereld was", herinnert Endt zich. Vooral het schaar-incident is blijven hangen. Endt: "Hij gooide de schaar naar Zlatans gezicht, niet richting zijn rug. Het was na een discussie over het wel of niet afgeven van de bal."

"Mido is nogal heetgebakerd, maar het zegt natuurlijk wel iets over iemand. Het zorgde voor een schok bij Ajax. Maar toen wij nog aan het nasidderen waren de volgende dag, zaten Zlatan en Mido alweer met de armen om elkaars schouder te lachen", besluit Endt.