Advocaat confronteert 'Black Cats' met negatieve gevolgen van degradatie
Nederlandse trainer overtuigd van kwaliteiten team

Advocaat confronteert 'Black Cats' met negatieve gevolgen van degradatie

20-03-2015 10:38

Dick Advocaat weet zeker dat hij Sunderland in de Premier League kan houden. Zijn ploeg staat met nog negen wedstrijden te gaan slechts een punt boven de degradatiestreep. Bovendien won Sunderland slechts een van de laatste twaalf duels.

"Met deze club en dit stadion kan je niet in een lagere divisie spelen", vertelt de 67-jarige Hagenaar. De trainer confronteerde zijn spelers donderdag met de negatieve gevolgen van een degradatie naar het Championship. "Je kan niet meteen al je kaarten op tafel leggen, maar ik heb met een paar spelers individueel gepraat en het team als geheel. Ik denk dat de spelers zich realiseren hoe belangrijk dit is."

Gus Poyet werd afgelopen maandag ontslagen na een serie van zes nederlagen op rij. Advocaat is niet ontevreden over zijn eerste dagen als manager van The Black Cats. "De sfeer is erg positief, maar in het voetbal draait het allemaal om de resultaten. Positief is in ieder geval dat de spelers er scherp uit zien. Maar als je geen resultaten haalt, is dat allemaal niet zo belangrijk meer", aldus Advocaat tijdens zijn eerste persconferentie in de Premier League.

Advocaat oogt strijdbaar. "We hebben nog negen wedstrijden te gaan en staan een punt voor, dus hebben we alles nog in eigen hand. Er zit genoeg kwaliteit in deze selectie om ons te handhaven. We hebben een lastig programma, net als de andere teams, maar ik heb er een goed gevoel over."