Zweeds voetbalelftal ontsnapt aan de dood: 'Spelers in drie van de vier vluchten'
"Ik had iets van tweehonderd gemiste oproepen"

Zweeds voetbalelftal ontsnapt aan de dood: 'Spelers in drie van de vier vluchten'

24-03-2015 20:42
1

De selectie van Dalkurd FF, een Zweedse club uit de derde divisie, is ontsnapt aan de dood. Aanvankelijk zou de voltallige selectie inclusief staf met vlucht 4U 9525 vanuit Barcelona naar Düsseldorf vliegen. Op het laatste moment werd de vlucht omgeboekt.

Vlucht 4U 9525 crashte dinsdag in de Alpen, in het zuiden van Frankrijk. Alle inzittenden zijn omgekomen bij de ramp. Het Zweedse team had in eerste instantie geboekt voor de betreffende vlucht, maar besloot vanwege de overstap op Düsseldorf de vlucht van Germanwings te annuleren en in delen terug te reizen naar Stockholm.

Dalkurd was voor een trainingsstage in Barcelona. "Er gingen rond die tijd vier vluchten noordwaarts over de Alpen en wij hadden spelers in drie daarvan. Je kan wel zeggen dat we verschrikkelijk veel geluk hebben gehad, ongelooflijk", vertelt technisch directeur Adil Kizil tegen Sportbladet, geciteerd door het Algemeen Dagblad.

De vliegramp maakte veel los in heel Europa, zo ook in Zweden. Daar hield men de situatie rondom Dalkurd in de gaten: "Ik had iets van tweehonderd gemiste oproepen", Kizil. De club blijkt aan een grote ramp te zijn ontsnapt. "Want al die mensen op de vlucht checkten gelijktijdig met ons in."