Van kampioenschap naar vreemdelingenlegioen: 'Niveau van onderkant Eredivisie'
"In Schotland had ik dat gevoel bijvoorbeeld niet"

Van kampioenschap naar vreemdelingenlegioen: 'Niveau van onderkant Eredivisie'

29-03-2015 12:27
2

Melvin de Leeuw schuwt een avontuur niet. De 26-jarige oud-speler van RBC Roosendaal en SC Cambuur, waarmee hij kampioen in de Jupiler League werd, speelt vanaf januari namelijk in Thailand. Bij Army United. En dat doet hij met veel plezier, zo blijkt.

De Leeuw stond tot deze winter onder contract bij Ross County uit Schotland. "Toen dit in januari op mijn pad kwam, heb ik er niet lang over nagedacht en ben ik naar Bangkok vertrokken", vertelt hij aan Omroep Brabant. "Ik vind dat je zo'n kans moet grijpen. Ik hou wel van een avontuur en ik heb er geen spijt van."

Onder warme omstandigheden - 'het is in Thailand overdag gemiddeld 35 graden' - leidt De Leeuw ineens een heel ander leventje. "Maar ik voel me echt thuis. Dat is belangrijk. In Schotland had ik dat gevoel bijvoorbeeld niet. Ik denk dat ik hier wel op mijn plek ben", aldus De Leeuw. "Er spelen hier verder nog twee Brazilianen, een Zweed, een Spanjaard, een Slowaak en iemand uit Namibië."

Opvallend is de uitlating dat het niveau van de Thai Premier League nog aardig is. "Het niveau hier heeft me positief verrast. Ik denk dat het niveau hier hoger is dan in Schotland. Het is vergelijkbaar met de onderkant van de Eredivisie. Voetbal is alles hier. De Thai Premier League is heel groot. Ik hoop hier nog een aantal jaartjes te vertoeven."