AZ werkt mee aan unieke transfer en heeft weer ruimte: Ik werd bijna jaloers

AZ werkt mee aan unieke transfer en heeft weer ruimte: "Ik werd bijna jaloers"

AZ liet Viktor Elm maandag naar Kalmar FF vertrekken en werkte zo mee aan een unieke transfer. Met de terugkeer van de middenvelder naar Zweden zijn drie voetbalbroers herenigd.

David (32), Rasmus (27) en Viktor (29) werden in 2008 nog kampioen met Kalmar. "Mijn hart klopt voor die club. Toen Rasmus begin dit jaar terugkeerde uit Moskou, werd ik bijna jaloers op mijn twee broers dat ze weer samenspeelden. Ik heb ze elke dag gesproken, Rasmus bleef zeuren dat ik terug moest keren", vertelde de inmiddels oud-AZ'er bij zijn presentatie volgens De Telegraaf.

Elm kon onder trainer John van den Brom niet meer rekenen op een basisplaats. De inbreng van de middenvelder stond daardoor niet langer in verhouding met het salaris dat hij opstreek in Alkmaar, waardoor hij mocht vertrekken.

Elm zette zijn handtekening onder een vierjarig contract bij Kalmar, dat komende zaterdag aan de Zweedse competitie begint met een wedstrijd tegen Helsingborgs IF. De jongste broer Rasmus ontbreekt nog wegens de maagproblemen waarmee hij bij CSKA Moskou vertrok.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s