Koeman over 'fantastische doelman': 'Als je zegt vier maanden, worden het zeven'
De 27-jarige Forster werd dit seizoen veel geprezen in Engeland,

Koeman over 'fantastische doelman': 'Als je zegt vier maanden, worden het zeven'

02-04-2015 16:18

Ronald Koeman weet nog altijd niet wanneer hij weer over doelman Fraser Forster kan beschikken. De Engelse keeper was bezig aan een uitstekend seizoen, tot hij tegen Burnley een knieblessure opliep.

De 27-jarige Forster werd dit seizoen veel geprezen in Engeland, vanwege zijn vele knappe reddingen. Mede daardoor staat de equipe van coach Koeman zo hoog op de ranglijst. Het was dan ook een forse streep door de rekening, toen Forster in het met 2-0 gewonnen duel met Burnley op 21 maart uitviel.

De schattingen over hoe lang Forster absent zal zijn, lopen uiteen van vier maanden tot liefst een jaar. Koeman heeft zelf ook nog geen idee. "Als je zegt vier maanden, dan is het zeven maanden. Na zeven maanden krijg je dan de antwoorden over de situatie rondom Fraser", aldus Koeman tijdens de persconferentie. "Hij is een fantastische doelman en hij was en is onze nummer één. Voor elke positie heb je goede reserves nodig en Kelvin Davis is een zeer ervaren keeper die goed speelde tegen Burnley en een aantal fantastische reddingen verrichtte."

Southampton staat momenteel zesde in de Premier League en strijdt om plaatsing voor Europees voetbal. Daarbij kan het de ervaring van Davis goed gebruiken, stelt Koeman. "Hij is heel ervaren en dat is heel belangrijk voor ons in de laatste wedstrijden van het seizoen."