De Tien: bizarre blessures bij spelers uit de Eredivisie

De Tien: bizarre blessures bij spelers uit de Eredivisie

07-04-2015 10:10

Argentijns jeugdinternational Tomas Conechny raakte geblesseerd door een potje FIFA. Het deed ons denken aan aparte blessures die zich door de jaren heen voordeden bij spelers afkomstig uit de Eredivisie. Onderstaand tien bizarre gevallen aan blessures.

10. Ricardo Kishna (steiger)
Ricardo Kishna raakte in augustus geblesseerd aan zijn oog tijdens een potje voetballen met zaakwaarnemer Mino Raiola. De Ajacied liep tegen een steiger op nadat hij een schot van Raiola moest halen. De snijwond werd direct verholpen en Kishna verscheen de volgende dag aan de aftrap tegen AZ.

 

9. Marko Arnautovic (hond)
Marko Arnautovic bewees in 2012 dat stoeien met een hond niet zo onschuldig is als het lijkt. De oud-spits van FC Twente, toen in dienst van Werder Bremen, verrekte zijn kniebanden nadat hij tijdens het stoeien met zijn voet bleef steken in het tapijt.

8. Mike Obiku (prikkeldraad)
Mike Obiku vierde zijn doelpunt tegen Willem II iets te enthousiast. De Nigeriaan, toen spelend voor Feyenoord, sprong in de hekken en greep het prikkeldraad vast. Zijn hevig bebloedde handen moesten eerst worden ingewikkeld, voordat Obiku verder kon spelen.

7. Erik Pieters (ruit)
In de categorie 'onnodige blessures' is een plek weggelegd voor Erik Pieters. De oud-verdediger van PSV sloeg in 2013 met zijn hand een ruit kapot en liep daarbij een slagaderlijke bloeding op en een blessure aan acht pezen en een zenuw. Dit terwijl Pieters net was teruggekeerd van negen maanden blessureleed aan zijn voet.

6. Jari Litmanen (colablikje)
Jari Litmanen kreeg in 2006, tijdens de presentatie van Roy Hodgson als nieuwe bondscoach van Finland, het lipje van een colablikje in zijn oog. Dit gebeurde door toedoen van diezelfde Hodgson die iets te gretig zijn blikje opende. 

5. Kevin Hofland (hond)
Kevin Hofland raakte in 2008 geblesseerd door zijn hond, nadat hij bij het uitlaten van het beest door zijn enkel ging. Gertjan Verbeek, toen trainer van de Rotterdammers, kon het niet duidelijker verwoorden: "De hond wilde naar links en Kevin ging naar rechts. Dat liep niet goed af voor zijn enkel."

4. Wesley Verhoek (reclamebord)
Wesley Verhoek raakte tijdens een jeugdtoernooi bij ADO Den Haag geblesseerd door een reclamebord. Tijdens een duel met West Ham United verloor Verhoek na een schouderduw zijn evenwicht, waarna een reclamebord hem opving. Een gapende vleeswond was het gevolg waardoor Verhoek drie maanden was uitgeschakeld.

3. Trent Sainsbury (sproeikop)
Trent Sainsbury beleefde in 2014 een behoorlijk ongelukkig debuut voor PEC Zwolle. In de uitwedstrijd tegen FC Utrecht brak de Australiër zijn knieschijf nadat hij viel over een slecht gemonteerde sproeikop op het veld.

2. Purrel Fränkel (wasmachine)
Purrel Fränkel moest in 2012 het degradatieduel tussen De Graafschap en VVV-Venlo aan zich voorbij laten gaan. De verdediger had namelijk een wasmachine op zijn teen laten vallen.

1. Eldridge Rojer (vrijpartij)
Eldridge Rojer was iets te fanatiek 'bezig' met zijn vriendin onder de douche. De oud-voetballer van Excelsior ging in 2008 door zijn knie tijdens een vrijpartij en stond negen maanden aan de kant.