In het kort: Milan dankt De Jong voor omhaal, Van der Vaart ziet vechtpartij

12-04-2015 22:54
1

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Milan dankt De Jong
Met dank aan Nigel de Jong is AC Milan ontsnapt aan de negende competitienederlaag van het seizoen. De middenvelder had zondagavond in de thuiswedstrijd tegen Sampdoria een groot aandeel in de gelijkmaker van zijn ploeg (1-1). De ongelukkige Alfred Duncan werkte de inzet van de Amsterdammer in eigen doel. Sampdoria was op voorsprong gekomen door Roberto Soriano. De aanvaller profiteerde van een fraaie steekpass van Samuel Eto'o. Sampdoria blijft zesde in de Serie A en AC Milan bekleedt nog steeds de achtste positie.

Nuytinck onderuit
Anderlecht heeft zondagavond verzuimd de koppositie te pakken van de play-offs om de Belgische landstitel. De regerend kampioen verloor de uitwedstrijd bij Standard Luik met 3-1. Imoh Ezekiel was de grote plaaggeest voor de bezoekers uit Brussel. De Nigeriaan scoorde tweemaal voor de thuisclub. Geoffrey Mujangi Bia maakte het derde doelpunt voor Standard. Bram Nuytinck werd na zeventig minuten gewisseld bij Anderlecht. Een minuut later verkleinde zijn ingevallen ploeggenoot Youri Tielemans de achterstand (3-1).

Botteghin vestigt record
Eric Botteghin heeft zondag een record gevestigd, maar heel blij zal hij er niet mee zijn. De verdediger van FC Groningen passeerde zijn eigen keeper en bracht daarmee het seizoenstotaal in de Eredivisie op 29 eigen doelpunten. Nooit eerder werd dat aantal gehaald. Dat meldt Voetbal International. Volgens statistiekenbureau Opta zijn er dit seizoen zelfs al 31 eigen doelpunten gemaakt, maar de scheidsrechters oordeelden op het wedstrijdformulier anders over de treffers van Hans Hateboer (FC Groningen) en Sander Fischer (Excelsior). Op de officiële lijsten van de KNVB staat de teller op 29, hoe dan ook dus een recordaantal.

Van der Vaart ziet vechtpartij
Bij Hamburger SV is in de rust van de competitiewedstrijd tegen VfL Wolfsburg (0-2) een vechtpartij uitgebroken. In de kleedkamer vlogen Johan Djourou en Valon Behrami elkaar in de haren. De twee Zwitsers zouden na enkele rake klappen op de grond zijn beland en daar ging het gevecht verder. "Het was een emotioneel gebeuren", zei HSV-baas Dietmar Beiersdorfer over de ruzie. "Daar hebben we over gesproken en het is geregeld. Wie over de schreef gaat, moet worden gestraft." Van der Vaart zag het incident. Hij werd na een uur gewisseld.

Stevens dirigeert VdV naar laatste plek
VfB Stuttgart heeft zondag door een zwaarbevochten zege de laatste plaats in de Bundesliga verlaten. De formatie van trainer Huub Stevens won op eigen veld met 3-2 van Werder Bremen. Het winnende doelpunt van Daniel Ginczek viel pas in blessuretijd, toen Stuttgart met tien man op het veld stond door een rode kaart van Martin Harnik. Stevens zag zijn ploeg na een kwartier op voorsprong komen via Christian Gentner. Vijf minuten na rust trok Davie Selke de stand gelijk. Ginczek hielp de thuisploeg in de 70e minuut aan een nieuwe voorsprong. Vlak voor tijd pakte Harnik zijn tweede gele kaart en kon vertrekken, waarna Werder door en doelpunt van Jannik Vestergaard voor de tweede keer langszij kwam. Stuttgart legde zich daar niet bij neer en vocht zich, met dank aan Ginczek, alsnog naar de winst. Stuttgart is nu één-na-laatste met 26 punten, één meer dan Hamburger SV. HSV verloor zaterdag met 2-0 van VfL Wolfsburg. Om niet te direct te degraderen moet Stuttgart nog een plek stijgen.

Schokeffect bij Roda, NEC wint
Roda JC heeft de frustraties van de laatste weken in de Jupiler League flink van zich af gespeeld. De formatie vond zondag in Helmond Sport een gewillig slachtoffer om weer wat vertrouwen op te doen: 7-0. Het uit de eredivisie gedegradeerde Roda nam begin deze week na de afstraffing tegen Sparta (6-0) afscheid van coach René Trost. Diens vervangers Rick Plum en Regillio Vrede kregen de ploeg blijkbaar direct weer aan de praat. Roda leidde al bij rust met 4-0, door twee doelpunten van Mitchel Paulissen en één van Bart Biemans en Tom van Hyfte. In de tweede helft voerden Danny Schreurs, Frank Demouge en opnieuw Paulissen de score verder op. Ook kampioen NEC won, thuis met 2-0 van De Graafschap.

Spahic ontslagen bij Leverkusen
De kopstoot die Emir Spahic doordeweeks uitdeelde aan een steward heeft grote gevolgen. Bayer Leverkusen heeft de speler per direct op straat gezet. Spahic misdroeg zich na afloop van het bekerduel met Bayern München en haalde nadat hij een kopstoot had uitgedeeld ook nog enkele keren uit naar veiligheidsmensen. Het tot medio 2016 doorlopende contract is door de clubleiding van Leverkusen inmiddels verscheurd.

Bale keert terug bij Real

Gareth Bale lijkt op tijd fit voor de beladen Champions League-confrontatie van dinsdag tussen Real Madrid en Atlético Madrid. De Welshman keerde zondag terug bij de groepstraining van de Madrileense grootmacht. Bale kampte met een spierblessure, waardoor hij de laatste competitiewedstrijd van Real tegen Eibar (3-0) noodgedwongen moest overslaan.

Chievo doet goede zaken
Chievo Verona heeft zich zondag nagenoeg verzekerd van lijfsbehoud in de Serie A. De formatie van trainer Rolando Maran boekte een minieme zege bij degradatiekandidaat Cesena: 0-1. Sergio Pellissier zorgde in de 82e minuut voor het enige doelpunt. Chievo vergrootte dankzij de zege het verschil met Cesena naar dertien punten. Cesena staat achttiende, precies onder de degradatiestreep. Er zijn nog acht speelronden in de Serie A.