Ajax wekt belangstelling in buitenland: Dat maakt ons een interessante club

Ajax wekt belangstelling in buitenland: "Dat maakt ons een interessante club"

Gepubliceerd: zondag 12 april 2015 om 21:41zo 12-04-2015 om 21:41

Ajax gaat zich mengen in het Chinese voetbal. Edwin van der Sar stelt dat de Amsterdamse club veel kan betekenen voor de opleiding van jonge voetballers.

Ajax maakte vier jaar geleden van de jeugdopleiding de topprioriteit en wil dat uitbouwen naar andere landen. China is één van de landen met interesse in de Amsterdamse werkwijze, claimt Van der Sar. "Bij Ajax krijgen jonge talenten de kans in ons eerste team. En we spelen elk jaar Europees voetballen. Dat maakt ons een interessante club", zegt de marketingdirecteur tegen Xinhua.

"Veel clubs uit andere landen hebben ons om hulp gevraagd in de vormgeving van de jeugdopleiding. We praten nu ook in China met een aantal partijen en dat is bemoedigend. Volgende maand heb ik nog een gesprek met enkele Chinese regeringsambtenaren over hoe Ajax deel kan uitmaken van de ontwikkeling van het Chinese voetbal."

Hoewel er ontegenzeggelijk commerciële voordelen kleven aan een deal met China, is dat volgens Van der Sar niet waar het om gaat. "Voor ons het verkopen van shirts niet het belangrijkste. We willen dat de nieuwe generatie goed wordt opgeleid. Op die manier kan Ajax helpen bij het ontwikkelen van voetbal in China."

Hij denkt dat Ajax in ieder geval de aangewezen clubs is om de Chinezen daarbij te helpen. "Ajax is één van de toonaangevende clubs in de Eredivisie en ook één van de grootste en meest legendarische clubs in het Europese voetbal. Onze voetbalkennis en opleiding kunnen bijdragen aan het Chinese plan om de voetbalwereld te herstructureren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws