VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, Heerenveen goede tweede
De beste spelers van speelronde dertig in de Eredivisie

VP's Elftal van de Week: PSV hofleverancier, Heerenveen goede tweede

13-04-2015 09:30
6

De dertigste speelronde van de Eredivisie leverde nog geen landstitel op voor PSV, maar de 3-1 zege op PEC Zwolle betekende wel dat de Eindhovenaren volgende week de klus kunnen klaren. Tijd voor het VoetbalPrimeur Elftal van de Week.

Warner Hahn (PEC Zwolle)
Kreeg van Ron Jans het predicaat 'held' en een dikke tien. En dat was terecht. Het lag zeker niet aan de doelman dat PSV de één-na-laatste stap op weg naar de 22e landstitel zette.

Wedden

Meer odds

Mitchell Dijks (Willem II)
Staat in belangstelling van Vitesse en twee buitenlandse clubs en zondag bleek waarom. Was heer en meester aan de linkerkant en was zelfs 'door tien paarden niet af te stoppen', aldus zijn trainer.

Renato Tapia (FC Twente)
Was lang een goed bewaard geheim in Enschede, maar sinds de winterstop is er geen houden meer aan. Scoorde twee keer voor Twente, dat in de zomer een mooi bedrag aan hem gaat overhouden.

Joshua Brenet (PSV)
Heeft de reputatie het vaak af te laten weten op beslissende momenten, maar tegen PEC stond hij er. Maakte zijn eerste treffer in de Eredivisie. En dat was een héle fraaie.

Georginio Wijnaldum (PSV)
Doet wat een aanvoerder hoort te doen: de ploeg op sleeptouw nemen. Tekende voor de belangrijke openingstreffer, waarna PSV uitliep naar een verdiende 3-1 overwinning.

Joey van den Berg (sc Heerenveen)
Is eindelijk verlost van de nul door zijn fraaie goal in de blessuretijd tegen AZ. Zo doorgaan en de geruchten over een transfer naar Feyenoord of Ajax komen vanzelf weer op gaan.

Roland Alberg (ADO Den Haag)
Henk Fraser maakte voor aanvang van het duel met FC Utrecht bekend dat FC Groningen interesse heeft. Niet gek, bleek ook zondag weer. De aanvoerder nam ADO met een benutte pingel bij de hand.

Bertrand Traoré (Vitesse)
Is wekelijks goud waard. Sinds de huurling van Chelsea, die twee keer scoorde tegen Excelsior, in de spits staat is het gaan draaien in Arnhem. Vitesse moet bidden voor nog een jaartje Traoré.

Sam Larsson (sc Heerenveen)
Samba Sam deed zijn bijnaam in Friesland weer eer aan. Twee doelpunten en een handvol gecreëerde kansen is een rapport waarmee je thuis kunt komen.

Luuk de Jong (PSV)
Trok en sleurde weer alsof het een lieve lust was en kreeg diep in de blessuretijd de beloning in de vorm van een goal. Moet twee treffers goedmaken op Depay om de topscorerstitel binnen te slepen. Nog vier duels te gaan.

Adnane Tighadouini (NAC Breda)
Een indrukwekkend optreden, met twee treffers, en dat maakte de kater na afloop van de 2-2 misschien wel extra groot. Het enige minpunt was zijn grote aantal gemiste kansen.