PSV’ers gehard in Amsterdam: Ik floot niet eens, ik heb nooit een fluit bij me
Drietal PSV'ers opgeleid in Amsterdam-Oost

PSV’ers gehard in Amsterdam: "Ik floot niet eens, ik heb nooit een fluit bij me"

17-04-2015 08:54
7

De roots van de kampioensploeg van PSV ligt niet alleen in Eindhoven. Waar spelers als Georginio Wijnaldum, Jetro Willems en Memphis Depay uit Rotterdam komen, is er ook een link met Amsterdam.

Joshua Brenet, Luciano Narsingh en Adam Maher speelden in de jeugd van het Amsterdamse Zeeburgia. "Bij Zeeburgia redden alleen de knokkertjes het", vertelt Mike Kolf, coördinator van de jeugd, in De Volkskrant. Hij werkte er ook in de tijd dat de huidige PSV’ers bij Zeeburgia speelden. "Er staan bij ons altijd scouts van profclubs dus iedereen wil per se spelen. Doe je het goed, dan zetten we je een lichting hoger en moet je maar zien dat je daar opvalt."

"Joshua kwam uit Limburg en kreeg op zijn eerste training een tik op zijn enkel. Hij vroeg om een fysio. Ik floot niet eens. Ik heb nooit een fluit bij me. De sterkste wint. Dat kweekt mentaliteit. Adam en Luciano waren klein voor hun leeftijd. Denk jij dat ik ze in bescherming nam? Nee, ze moesten maar zorgen dat ze beter konden voetballen en sneller waren dan die grote gasten", besluit Kolf.