De Tien: mooiste stadions op Nederlandse grond

De Tien: mooiste stadions op Nederlandse grond

04-05-2015 10:10
75

Over de gehele wereld zijn er prachtige stadions te vinden, dus ook hier in Nederland. Stadions die een begrip zijn in Nederland vanwege hun sfeer of unieke bouw. Vandaag tien stadions die hieronder vallen. 

10. Euroborg (FC Groningen)
Aan de buitenkant is de Euroborg misschien niet al te mooi, maar vanbinnen is het stadion prachtig afgewerkt en geheel in de clubkleuren van FC Groningen. De Z-side zorgt voor de sfeer, er zijn geen hekken en de afstand tot het veld is minder dan vijf meter. 

9. Philips Stadion (PSV)
Het Philips Stadion is een vrij modern stadion gehuisvest tussen de woonwijken. Vooral de Noord-tribune, waarbij de supporters ook dichtbij het veld kunnen komen, is een mooi kenmerk van het stadion. 

8. Grolsch Veste (FC Twente)
Wat de club in ieder geval heeft overgehouden aan de grote investeringen is een prachtig stadion. Als de Grolsch Veste vol zit, kan de sfeer intimiderend zijn. Met bijna op elke zijde een tweede ring is het een indrukwekkend stadion. 

7. Koning Willem II Stadion (Willem II)
Het Koning Willem II Stadion wordt gekenmerkt door een mooi golvend dak en de Kingside-tribune die plaats biedt aan de meest fanatieke aanhang.  

6. De Vijverberg (De Graafschap)
Een klein stadion, maar wel een die overeenkomsten vertoont met de kleinere sfeervolle stadions in Engeland. Een begrip in Nederland, mede door haar prachtige ligging en gezelligheid. 

5. De Koel (VVV-Venlo)
De thuisbasis van VVV-Venlo met een prachtige trap die leidt naar de kleedkamers. De Koel is nog een van de laatste stadions die staanplaatsen en open tribunes kent en is alleen al vanwege zijn ligging, middenin een bosrijke omgeving, befaamd.

4. Rat Verlegh Stadion (NAC Breda)
Bij de club NAC Breda wordt niet voor niets de term 'een avondje NAC' gehanteerd. De supporters die luidruchtig feest vieren, het bier dat rijkelijk vloeit en dat alles in harmonie. Het Rat Verlegh Stadion ademt het 'avondje NAC'.  

3. Het Kasteel (Sparta Rotterdam)
Een volksstadion, heerlijk nostalgisch met twee kenmerkende torentjes. Ook de kasteeltribune geeft Het Kasteel iets unieks. Denk daar de fanatieke aanhang bij en je hebt een geweldige sfeer op een prachtig voetbalterrein.

 

2. Adelaarshorst (Go Ahead Eagles)
Alleen al vanwege de ligging behoort de Adelaarshorst tot een van de meest sfeervolle stadions van Nederland. Een stadion met een prachtig verleden en die met zijn bouw teruggrijpt op het nostalgische gevoel van een ouderwetse voetbalmiddag.  

1. De Kuip (Feyenoord)
De Kuip die op zijn grondvesten staat te trillen bij een doelpunt van Feyenoord: zijn er mooiere beelden om naar te kijken? De Kuip herbergt een roemrijk verleden en kent een mooie akoestiek. Supporters staan dicht op het veld. Dit stadion is een monument.  



Wat vind jij het mooiste stadion van Nederland? Mist er nog een stadion in dit rijtje? Stem op onze poll en reageer via het discussiesysteem!