Trots en jaloezie bij Bacuna-'cupfighters': Ik kom terug naar de Eredivisie
"Geweldig voor mijn broertje, voor de club en voor de supporters"

Trots en jaloezie bij Bacuna-'cupfighters': "Ik kom terug naar de Eredivisie"

03-05-2015 21:27

De familie Bacuna heeft de eerste prijs van het seizoen binnen. Juninho pakte zondagavond de KNVB Beker met FC Groningen, door een 2-0 zege op PEC Zwolle.

De jongste telg van de Bacuna-familie viel vier minuten voor tijd in, miste nog een goede kans, maar kon door de overwinning delen in de feestvreugde. "Geweldig om mee te maken op zeventienjarige leeftijd", aldus Juninho tegen de NOS.

Het zijn mooie maanden voor de Bacuna's, want Johnsen (29) staan met Harkemase Boys in de bekerfinale van District Noord en Leandro (23) sluit de maand op 30 mei af met de FA Cup-finale van Aston Villa tegen Arsenal.

"Mooi om te zien", aldus Johnsen. "Ik heb deze finale nu bijgewoond, ga op de dertigste bij Leandro kijken en hoop daar tussenin zelf nog een prijs te pakken." Leandro: "Ik ben een beetje jaloers. De KNVB Beker winnen is geweldig. Geweldig voor mijn broertje, voor de club en voor de supporters."

Juninho Bacuna presteerde op zeventienjarige leeftijd dus wat de zes jaar oudere Leandro nooit lukte: een prijs pakken met Groningen. "Ik kom nog een keer terug naar de eredivisie en zal de beker ook winnen", deed de speler van Villa een opvallende belofte.