Thern wil PSV-ster kopiëren in sportschool: Spiermassa zonder zwaarder te worden
Thern wil nog beter worden bij Heerenveen en zoekt oplossing buiten het veld

Thern wil PSV-ster kopiëren in sportschool: "Spiermassa zonder zwaarder te worden"

04-05-2015 13:56
1

Simon Thern beleeft een aardig debuutseizoen in de Eredivisie bij sc Heerenveen, maar de Zweedse middenvelder zoekt manieren om nog beter te worden. "Als je kijkt naar Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, dan zie je dat ze heel sterk zijn. Dat wil ik ook", zegt hij in gesprek met de Zweedse krant Aftonbladet.

"Je moet altijd letten op de technische details en dan voor jezelf of in de regulieren training te verbeteren. Het gaat er niet om om sterker te worden, maar om spiermassa te kweken op de juiste plekken, zonder daarbij zwaarder te worden."

Wedden

Meer odds

Hij praat er veel over met ploeggenoot Sam Larsson bij Heerenveen. "Als je zo sterk kunt zijn als Wijnaldum en Depay, in combinatie met de kwaliteiten die we hebben, dan kun je jezelf naar een hoger niveau brengen."

Thern merkt dat hij nu vooral profijt heeft van een goede conditie en uithoudingsvermogen. "Ik heb een kleine verdedigende middenvelder achter me staan die sterk is aan de bal. Voor me staat zo'n zelfde type speler. Daardoor ben ik al gauw een box-to-box-speler geworden bij Heerenveen."