Beste Nederlandse kampioen ooit ontvouwt zomerse transferstrategie

Beste Nederlandse kampioen ooit ontvouwt zomerse transferstrategie

Gepubliceerd: maandag 4 mei 2015 om 16:55ma 04-05-2015 om 16:55

NEC nam afgelopen weken al afscheid van een elftal spelers en richt zich in de zoektocht naar versterkingen voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie op Nederlandstalige spelers. "In de as willen we bij voorkeur spelers die Nederlands spreken", zegt algemeen directeur Bart van Ingen in gesprek met Omroep Gelderland.

"We willen attractief blijven spelen. Het zal een mix van ervaring en talent worden. Daar scouten we ook op. Met aanvallende spelers op de buitenkant. Als we excellent talent kunnen halen uit het buitenland of in Nederland, dan zullen we dat doen. Uiteindelijk willen we als club ook kapitaal op het veld hebben staan. Daar zijn we met deze ploeg die er nu staat ook in geslaagd."

NEC vroeg eind maart van elf spelers ontslag aan. Het betrof Mike Vanhamel, Tobias Haitz, Bahnou Diarra, Daan Disveld, Giovanni Gravenbeek, Stan Bijl, Marcel Appiah, Jasper Waalkens, Kenny Elders, Patrick Joosten en Paco van Moorsel. Met die spelers werd niet verlengd. Kevin Conboy werd wel gevraagd, maar hij kiest voor een avontuur bij een andere (betere) club. 

De Nijmeegse club brak afgelopen vrijdag het record in het Nederlandse voetbal door als eerste club ooit de grens van honderd punten te passeren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws