Beste Nederlandse kampioen ooit ontvouwt zomerse transferstrategie

  Beste Nederlandse kampioen ooit ontvouwt zomerse transferstrategie

  Gepubliceerd: maandag 4 mei 2015 om 16:55ma 04-05-2015 om 16:55

  NEC nam afgelopen weken al afscheid van een elftal spelers en richt zich in de zoektocht naar versterkingen voor het nieuwe seizoen in de Eredivisie op Nederlandstalige spelers. "In de as willen we bij voorkeur spelers die Nederlands spreken", zegt algemeen directeur Bart van Ingen in gesprek met Omroep Gelderland.

  "We willen attractief blijven spelen. Het zal een mix van ervaring en talent worden. Daar scouten we ook op. Met aanvallende spelers op de buitenkant. Als we excellent talent kunnen halen uit het buitenland of in Nederland, dan zullen we dat doen. Uiteindelijk willen we als club ook kapitaal op het veld hebben staan. Daar zijn we met deze ploeg die er nu staat ook in geslaagd."

  NEC vroeg eind maart van elf spelers ontslag aan. Het betrof Mike Vanhamel, Tobias Haitz, Bahnou Diarra, Daan Disveld, Giovanni Gravenbeek, Stan Bijl, Marcel Appiah, Jasper Waalkens, Kenny Elders, Patrick Joosten en Paco van Moorsel. Met die spelers werd niet verlengd. Kevin Conboy werd wel gevraagd, maar hij kiest voor een avontuur bij een andere (betere) club. 

  De Nijmeegse club brak afgelopen vrijdag het record in het Nederlandse voetbal door als eerste club ooit de grens van honderd punten te passeren.

  Plaats een reactie

  maandag 4 mei 2015 om 17:48
  Misschien wel even goed geweest voor NEC dat ze gedegradeerd zijn, nu keren ze binnen een jaartje weer terug en hebben ze gedwongen de financieen op orde moeten brengen, het jaar dat ze degradeerde werd er namelijk ook heel panisch en slecht beleid gevoerd met een trainerswissel die totaal niets verbeterde en een paar aankopen die het ook niet voor elkaar kregen.

  Nu hebben ze een sloot aan spelers moeten laten gaan en kunnen ze weer binnen hun budget een frisse selectie samenstellen...

  In dat opzicht moet NAC misschien ook maar degraderen, kunnen ze na een jaar JPL misschien ook weer fris starten, want wat ze afgelopen winter gedaan hebben slaat natuurlijk helemaal nergens op. Gudelj heeft 8 punten uit 8 wedstrijden gehaald, de tussenpaus Hellemons deed het nog slechter, met 9 wedstrijden en 5 behaalde punten, maar Maaskant die 9 (!!!!) versterkingen erbij kreeg allemaal gefinancierd door betrokken fans, die behaalde uit 15 wedstrijden slecht 15 punten, gemiddeld net zoveel als Gudelj dus alleen heeft Maaskant daar meer wedstrijden voor nodig gehad en dus ook nog eens een waslijst aan versterkingen, het zoveelste bewijs dat je trainer vervangen in de meeste gevallen totaal zinloos is en een vorm van paniek beleid is!!!
  Vind ik leuk
  maandag 4 mei 2015 om 18:52
  Je hebt echt geen flauw idee waar je het over hebt. Als NAC degradeert, zou het wel eens de doodsteek voor de club kunnen betekenen. Om te beginnen heeft NAC niet dat wat jij een voordeel noemt, het daardoor op orde moeten brengen van de financiën. Dat hebben ze de afgelopen jaren al moeten doen, met name vanwege de FRS categorie indeling. Ik weet niet hoe het bij NEC is gegaan, maar spelers als Jahanbaksch, die zijn bij degradatie echt niet houdbaar voor NAC (je zou met wat goede wil Tighadouini als vergelijking in kunnen vullen). Daarnaast gaan de spelers die in de tweede seizoenshelft de sterkhouders waren (De Zeeuw, Marcellis) bij degradatie op zeker weg, en is het nog maar de vraag wat er met eventuele andere sterke spelers als Falkenburg en Koch zou gebeuren.

  NAC heeft op dit moment al moeite om sponsoren aan zich te binden, dat wordt bij degradatie niet gemakkelijker.

  Verder is je redenering over het vervangen van trainers wat kort door de bocht, nog korter door de bocht dan de trainersvervanging zelf. En Maaskant, dat die gemiddeld net zoveel punten haalde als Gudelj, maar daar meer wedstrijden voor nodig had....?

  Ik ben zeker geen fan van Maaskant, en NAC heeft in de winterstop een paar voltreffers gehaald (Marcellis, Ligeon Koch, De Zeeuw) maar ook een paar missers (Fernandez, Zschüschen) maar om te stellen dat degradatie goed voor de club zou zijn....? Het kan net zo goed gaan als bij RKC of destijds bij Sparta. In 1999 is NAC ook gedegradeerd en direct gepromoveerd, maar dat is omdat er destijds gekozen is om het spelersbudget gelijk te houden. Daar plukt de club nu nog de vruchten van. Je moet er niet aan denken wat er was gebeurd als NAC niet was gepromoveerd. Dan was het écht fout gegaan - en dat risico is nu gewoon heel erg groot.

  Nee, NAC mag hopen erin te blijven en vervolgens heel rustig verder te bouwen. Dat is zeker mogelijk, het is te hopen dat de goede mensen op de juiste plaats (blijven) zitten.
  Vind ik leuk
  Mall00t +5594
  maandag 4 mei 2015 om 19:16
  NEC heeft bewust een financieel risico genomen. De club heeft er van tevoren rekening mee gehouden dat het een verlies zou lijden van 2 miljoen.
  Vind ik leuk

  Bekijk het laatste nieuws