'Buitenbeentje' van AZ geniet in nieuwe omgeving: Een paar clubs hebben gebeld
Bankzitter van AZ geniet volop in nieuwe omgeving

'Buitenbeentje' van AZ geniet in nieuwe omgeving: "Een paar clubs hebben gebeld"

05-05-2015 20:46

Mikhail Rosheuvel geniet bij SC Cambuur. De huurling van AZ speelt sinds de winterstop in Leeuwarden en maakte onder meer de derby tegen sc Heerenveen mee. Een geweldige ervaring, zo vertelt Rosheuvel aan het clubblad van Cambuur.

"Ze hadden me vooraf al gewaarschuwd", aldus de 24-jarige vleugelspeler. "Maar het volle stadion tijdens de laatste training én de sfeer tijdens de wedstrijd zelf had ik nooit verwacht. Ik heb nog nooit zó intensief een wedstrijd beleefd."

Vorig seizoen werd Rosheuvel al verhuurd aan Heracles Almelo, dit jaar hoopte hij in Alkmaar een basisplaats af te dwingen. Marco van Basten gunde hem nog regelmatig speeltijd, maar onder diens opvolger John van den Brom zat de aanvaller vaker op de bank dan hem lief was.

"In de winterstop hebben een paar clubs gebeld, maar bij Cambuur had ik gelijk een goed gevoel. In de gesprekken heeft Henk de Jong aangegeven dat ik lekker vrijuit moet voetballen. Bij Cambuur zetten we gelijk vol druk en dat speltype ligt me wel. Bij AZ zakten we meer in en speelden we veel afwachtender."