Coach ontneemt Vlaar na drie jaar aanvoerdersband: 'Hij bleek de captain te zijn'
Vlaar aanvoerder af bij Villa

Coach ontneemt Vlaar na drie jaar aanvoerdersband: 'Hij bleek de captain te zijn'

05-05-2015 23:30

Ron Vlaar is niet langer de aanvoerder van Aston Villa. De ploeg plaatste zich onlangs voor de FA Cup-finale, ten koste van Liverpool, en knokte zich onder de nieuwe manager Tim Sherwood uit de degradatiezone. Toch ontnam Sherwood zijn pupil Vlaar de band.

Door een periode met nieuw blessureleed van Vlaar moest Fabian Delph het verlengstuk zijn van de trainer. Dat deed de middenvelder knap. Hij wordt gezien als één van de revelaties van de Premier League. "Toen ik terugkeerde in het team, bleek Fabian de captain te zijn. En dat is geen probleem", vertelt Vlaar op de clubsite. "Ik heb de eervolle taak met trots uitgevoerd. Ik heb er drie jaar alles voor gegeven en dat doe ik nog steeds."

Wedden

Meer odds

"Het maakt niet uit of ik die band draag of niet. Ik vind dat Fabian zich heeft ontpopt tot leider van het team. Hij is er klaar voor. Je kan dat zowel op als buiten het veld zien. Hij is de juiste persoon voor deze klus. Het gaat er echter niet om of Fabian of ik de captain is. Het gaat om het team. Ik zou natuurlijk nog graag aanvoerder zijn, maar het maakt geen verschil", benadrukt Vlaar tot slot.