De Tien: clubs in Europa met de duurste selectie

De Tien: clubs in Europa met de duurste selectie

11-05-2015 10:10

In het topvoetbal wordt flink met geld gesmeten. Ook in de komende transferperiode zullen er wellicht miljoenentransfers plaatsvinden die hun weerga niet kennen. Welke clubs hebben momenteel de duurste selectie? 

10. Juventus (319 miljoen euro)
Carlos Tevez, Paul Pogba, Arturo Vidal: het zijn de namen achter het grote succes van Juventus in de Serie A van dit seizoen. De Oude Dame is al landskampioen en maakt een goede kans om de finale van de Champions League te bereiken. Pogba heeft, met 55 miljoen euro, de hoogste waarde binnen de selectie. 

 

9. Atlético Madrid (338 miljoen euro)
Atlético is misschien niet de club die je snel verwacht in dit rijtje. Toch hebben enkele mannen van Diego Simeone een aardige waarde om hun nek hangen. Koke (50 miljoen euro) is de duurste speler van de selectie. Fernando Torres heeft een waarde van 7 miljoen euro.

8. Paris Saint-Germain (371 miljoen euro)
Paris Saint-Germain lijkt ook dit seizoen kampioen van Frankrijk te worden en treedt binnenkort aan in de Franse bekerfinale tegen Auxerre. Het verschil in selectiewaarde met achtervolger Olympique Lyon bedraagt maar liefst 254 miljoen euro.

7. Arsenal (389 miljoen euro)
Arsenal staat derde in de Premier League en heeft dit seizoen een goede slag geslagen met het aantrekken van Alexis Sánchez (45 miljoen euro). Samen met Mesut Özil (40 miljoen euro) is de Chileen veruit de meest waardevolle speler van de Gunners.

6. Manchester City (418 miljoen euro)
City heeft een groot deel van de waarde te danken aan Sergio Aguëro. De topscorer van de Premier League is goed voor 50 miljoen euro. De selectie van The Citizens telt 23 man, waarbij de gemiddelde waarde per speler dan 18,1 miljoen euro bedraagt. 

5. Manchester United (425 miljoen euro)
Met het aantrekken van Ángel Di María en Radamel Falcao is United flink gestegen qua waarde van de selectie. Robin van Persie kent een slecht seizoen onder Louis van Gaal, wat hem een waarde oplevert van 25 miljoen euro.  

4. Chelsea (487 miljoen euro)
Chelsea won dit seizoen de Premier League. Trainer Mourinho heeft een geweldig team tot zijn beschikking met namen als Eden Hazard, Diego Costa, Cesc Fàbregas en doelman Thibaut Courtois. Eden Hazard is, met een waarde van 60 miljoen euro, de duurste speler van The Blues

3. Bayern München (551 miljoen euro)
Robben mocht dit seizoen dan in bloedvorm verkeren namens Bayern, toch is het Thomas Müller (55 miljoen euro) die de hoogste marktwaarde heeft binnen de selectie. 

2. FC Barcelona (591 miljoen euro)
De waarde van de selectie van Barça is grotendeels toe te schrijven aan de waarde van een man: Lionel Messi. De Argentijnse dribbelaar wordt geschat op een waarde van 120 miljoen euro. Samen met de waardes van Neymar (80 miljoen euro) en Luis Suarez (60 miljoen euro) is te zien hoe groot de invloed van 'MSN' is op de selectiewaarde van Barcelona. 

1. Real Madrid (711 miljoen euro)
Real strijdt dit seizoen nog mee in de Champions League, maar lijkt na de remise van dit weekend kansloos voor de Spaanse titel. Met sterspelers als Cristiano Ronaldo, Gareth Bale, Toni Kroos en Karim Benzema kan het ook niet anders dan dat de marktwaarde van de selectie zo hoog ligt.

 

Bron waardes: Transfermarkt.com