PSV gaat het proberen met achttienjarig talent uit Zuid-Amerika
Jeugdinternational voor Peru op radar PSV

PSV gaat het proberen met achttienjarig talent uit Zuid-Amerika

10-05-2015 12:30
5

PSV krijgt volgens het Eindhovens Dagblad de komende tijd een achttienjarig talent uit Peru op proef, genaamd 'Beto' Da Silva. De aanvaller wordt in eerste instantie gezien als versterking voor Jong PSV, waarvoor de Eindhovenaren nog naar versterkingen op zoek zijn.

Beto is afkomstig uit Peru, het land waarvoor hij jeugdinterlands heeft afgewerkt. De speler is 1.81m lang en speelde de voorbije jaren voor Sporting Cristal, een club uit zijn vaderland Peru. Beto speelde zowel in Peru onder-17 als Peru onder-18. In 2014 speelde Da Silva veertien duels voor Sporting Cristal, waarvan elf als invaller. In totaal scoorde hij twee keer.

PSV hoopt dat het op termijn de vruchten kan plukken van het beloftenteam en grote talenten kan laten doorstromen naar het eerste elftal. Jong PSV stond de voorbije seizoenen onder leiding van Darije Kalezic. Hij gaat vertrekken als oefenmeester van het beloftenelftal en het kan goed zijn dat Kalezic de nieuwe assistent-trainer van Phillip Cocu wordt bij de hoofdmacht.