De Tien: jongste doelpuntenmakers van dit Eredivisie-seizoen

De Tien: jongste doelpuntenmakers van dit Eredivisie-seizoen

18-05-2015 10:10
2

De Eredivisie was ook dit seizoen weer het podium voor jong talent. Talenten die hun doorbraak hadden en/of die een doelpunt meepikten. Wie waren de jongste doelpuntenmakers van dit Eredivisie-seizoen? Onderstaand tien namen. Bij een gelijk aantal maanden in leeftijd geeft het aantal dagen de doorslag. De aangegeven leeftijd was ten tijde van het doelpunt.

10. Bertrand Traoré (19 jaar en 1 maand)
Traoré beleeft een geweldig seizoen bij Vitesse. De Burkinees, gehuurd van Chelsea, is topscorer van de Arnhemmers en scoorde voor het eerst in de uitwedstrijd tegen Willem II (1-4). Het is nog de vraag of Traoré ook volgend seizoen bij Vitesse speelt.

9. Gervane Kastaneer (18 jaar en 10 maanden)
Bij ADO Den Haag mocht Kastaneer in totaal acht keer invallen. In de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht (2-0) tekende de buitenspeler voor zijn enige doelpunt van het seizoen.

8. Gyrano Kerk (18 jaar en 10 maanden)
Kerk tekende onlangs een nieuw contract bij Utrecht en ligt tot medio 2016 vast. Daar zal zijn openingstreffer tegen Go Ahead Eagles dit seizoen ook aan hebben bijgedragen. Kerk speelde vier competitiewedstrijden voor Utrecht en achttien wedstrijden namens de beloften.

7. Joachim Andersen (18 jaar en 9 maanden)
FC Twente heeft een aankomend talent in de gelederen in de persoon van Andersen. De Deen speelde zeven competitiewedstrijden en had met zijn treffer op bezoek bij FC Groningen een bijdrage in de 2-2 eindstand. Andersen verlengde recent zijn contract tot medio 2018.

6. Rodney Antwi (18 jaar en 9 maanden)
De winnende treffer maken in De Kuip tegen Feyenoord: het overkwam Antwi, een buitenspeler in dienst van Utrecht. Op aangeven van Tommy Oar passeerde Antwi op fraaie wijze doelman Erwin Mulder (1-2). Antwi speelde de rest van het seizoen vooral bij de beloften.

5. Rubio Rubin (18 jaar en 8 maanden)
Met het wegvallen van Ruud Boymans kreeg Rubin een serieuze kans om zich te bewijzen in de Utrechtse hoofdmacht. Rubin, met 26 competitiewedstrijden achter zijn naam, staat nu op drie doelpunten. De jonge Amerikaan maakte zijn eerste doelpunt in de eenvoudige zege op bezoek bij NAC Breda (1-5).

4. Dabney dos Santos (18 jaar en 4 maanden)
Dos Santos brak dit seizoen door bij AZ en maakt een uitstekende indruk. Dos Santos bracht in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles de beslissing door de 2-0 binnen te schieten. De goede prestaties van de middenvelder zijn niet onopgemerkt gebleven. Dos Santos wordt gelinkt aan Internazionale.

3. Riechedly Bazoer (18 jaar en 4 maanden)
Bazoer is nog amper weg te denken uit de basisformatie bij Ajax. De jonge middenvelder schitterde al in de Europa League en scoorde in de thuiswedstrijd tegen FC Twente met een knap schot in de bovenhoek.

2. Richairo Zivkovic (18 jaar en 3 maanden)
Zivkovic is dit seizoen weinig speelminuten gegund in het eerste bij Ajax. Toch was de spits, in 2014 overgekomen van FC Groningen, belangrijk met het beslissende doelpunt in de uitwedstrijd tegen Excelsior.

1. Bilal Ould-Chikh (17 jaar en 5 maanden)
De toekomst van Ould-Chikh bij FC Twente lijkt vooralsnog ten einde te komen. Ould-Chikh mocht al in vijftien competitiewedstrijden aantreden en scoorde met een prachtig bekeken schot in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo (2-0).

Bron: Transfermarkt