De Tien: incidenten á la Labyad vs. Kazim-Richards

De Tien: incidenten á la Labyad vs. Kazim-Richards

12-05-2015 10:10

Zakaria Labyad kreeg het maandagavond in de spelerstunnel van De Kuip aan de stok met Colin-Kazim Richards. Tijd om te kijken naar enkele eerdere incidenten in de spelerstunnel!

Patrick Vieira versus Ruud van Nistelrooy (2008)
Van Nistelrooy kreeg het na afloop van de groepswedstrijd tussen Nederland en Frankrijk op het EK 2008 aan de stok met Patrick Vieira. Van the Man zou Vieira hebben opgewacht in de spelerstunnel, waarna de heren beledigende woorden naar elkaar riepen. Overigens was het niet de eerste keer dat het duo ruzie kreeg, dat gebeurde in hun gezamenlijke tijd in Engeland al eerder. 

 

Roy Keane versus Patrick Vieira (2005)
Keane en Vieira hadden een heftige woordenwisseling voor de kraker tussen Manchester United en Arsenal in 2005. Volgens Keane zou Vieira in de spelerstunnel iets hebben gezegd over Gary Neville, ploeggenoot van Keane.

Sergio Ballesteros versus Pepe (2012)
Ballesteros greep Pepe bij de keel na afloop van de wedstrijd tussen Levante en Real Madrid. Volgens de captain zou Pepe de spelers van Levante in de spelerstunnel hebben uitgelachen. Real Madrid won de wedstrijd met 1-2.

Robert Maaskant over Johansson (2012)
Robert Maaskant had het in 2012 helemaal gehad met FC Groningen-verdediger Emil Johansson. Groningen verloor met 4-1 van FC Twente, waarna Maaskant stelde dat Johansson "helemaal geen kut kon dekken".

Graziano Pellè versus de camera (2014)
Voormalig Feyenoord-spits Pellè liet zich compleet gaan na afloop van de wedstrijd tegen FC Twente. De Italiaan kon het gelijkspel niet verdragen en uitte al zijn frustraties op de camera.

Jeremain Lens versus Joris Mathijsen (2012)
Jeremain Lens en Joris Mathijsen waren in 2012, na afloop van de topper tussen Feyenoord en PSV, niet de beste vrienden. Lens zocht Mathijsen op om verhaal te halen na een eerder akkefietje op het veld.

Erik Pieters versus ruit (2013)
Verdediger Pieters kon de nederlaag tegen PEC Zwolle niet verkroppen. De oud-PSV-verdediger, die in diezelfde wedstrijd zijn rentree maakte na maanden blessureleed, sloeg met zijn vuist op een ruit en lag er weer maanden uit.

Joris Mathijsen versus Jeffrey Bruma (2013)
Mathijsen lijkt er patent op te hebben om betrokken te zijn bij opstootjes. Ditmaal raakte de verdediger, na afloop van de wedstrijd tussen PSV en Feyenoord (2013) in conflict met Jeffrey Bruma. Mathijsen zocht Bruma om te vragen waarom de PSV'er hem bij de keel had gegrepen. Het duo werd op tijd uit elkaar gehaald door medespelers.

Hans Nijland versus Nicklas Pedersen (2012)
Hans Nijland, algemeen directeur bij FC Groningen, kreeg het in 2012 aan de stok met Nicklas Pedersen. Pedersen liep direct de catacomben in nadat Groningen gelijk had gespeeld tegen NAC Breda (1-1) en negeerde Nijland die vond dat de aanvaller het publiek moest bedanken. "Hé ik betaal je poen man, gek!", aldus Nijland.

Brandao versus Thiago Motta (2014)
Brandao werd in 2014 veroordeeld voor een maand gevangenisstraf. De aanleiding was de kopstoot die de Braziliaan uitdeelde aan Thiago Motta na afloop van de wedstrijd tussen Bastia en Paris Saint-Germain.