Positie trainer wankelt behoorlijk na verlies

Geruchten nemen toe: 'Feyenoord-selectie vergadert over Rutten'

12 mei om 14:09

Het is nog maar de vraag of Fred Rutten komend weekend nog op de bank zit als trainer van Feyenoord. De spelersgroep zou dinsdagmiddag zelfs praten over de positie van de trainer.

Dat meldt Voetbal International. Rutten zag zijn ploeg maandagavond kansloos verliezen van Vitesse (1-4). Dinsdagochtend werd vervolgens gemeld dat de positie van de trainer onder druk is komen te staan. Het draagvlak voor Rutten bij de directie en hoge organen binnen de club is volgens VI verdwenen.

Bij de spelersgroep is het eveneens ter sprake gekomen, meldt het weekblad bij monde van Feyenoord-watcher Martijn Krabbendam. 'Ligt het lot van Rutten in handen van de spelers? Volgens ingewijden discussieert een aantal nu over de positie van de trainer', schrijft hij.

Het doet denken aan het vertrek van Mario Been in 2011. De trainer werd na een onderhoud in de selectie weggestemd. Hoe het met Rutten afloopt, wordt waarschijnlijk op korte termijn duidelijk. Zondag speelt Feyenoord immers de cruciale wedstrijd tegen PEC Zwolle, waarbij de derde plaats op het spel staat.