Heerenveen-flop (31) 'zeer teleurgesteld' over uitzichtloze situatie
Heerenveen kocht spits van Dalgaard en verhuurde hem weer

Heerenveen-flop (31) 'zeer teleurgesteld' over uitzichtloze situatie

12-05-2015 15:34

sc Heerenveen dacht vorige zomer een pareltje in huis te hebben gehaald in Thomas Dalgaard. De 31-jarige spits had er een zeer productief seizoen opzitten bij Viborg in de Deense eredivisie (achttien goals), maar raakte in Friesland op een zijspoor.

Dalgaard zat gedurende zijn eerste halve seizoen meer op de bank in Heerenveen dan op het veld. Zonder een doelpunt te maken, werd hij aan het einde van de winterse transferperiode verhuurd aan Odense BK uit zijn vaderland. Maar daar is zijn situatie misschien nog wel uitzichtlozer. Hij maakte pas één goal in zes wedstrijden en zit ook daar vaak op de bank. "Het is heel teleurstellend", zegt Dalgaard tegen het Deense Bold.

"Ik weet momenteel even niet wat ik liever heb. Ik heb twee keuzes: of teruggaan naar Heerenveen en hopen op betere tijden of naar een andere club te gaan. Opgeven wil ik nog niet, want ik denk dat mijn tijd nog wel kan komen in Nederland, maar dan moet ik meer speeltijd krijgen." Dalgaard speelde dit seizoen pas 155 minuten in dienst van de Friese club. "De toekomst is nu nog onzeker. Ik heb geen spijt van mijn verhuur aan OB, maar meer speeltijd zou wel fijn zijn."