Nederlander zwaait landgenoten uit: 'We gaan een andere koers varen, logisch'
Jaliens en Wielaert speelden jaren geleden in Nederland

Nederlander zwaait landgenoten uit: 'We gaan een andere koers varen, logisch'

15-05-2015 15:36

John van 't Schip, trainer van Melbourne City, neemt afscheid van twee Nederlandse routiniers: Kew Jaliens (ex-AZ- en Willem II) en Robbie Wielaert (oud-speler van onder meer Ajax en Roda JC). De Nederlandse coach wil een nieuwe koers inslaan met de Australische club.

"We hebben nu de kans om de selectie in te vullen met jonge spelers", zegt de trainer tegen Voetbal International. "Kew werd in februari aangetrokken vanwege het hoge aantal blessures bij Melbourne. Hij heeft het goed gedaan, maar het was wel bekend dat hij voor de korte termijn zou blijven. En Robbie heeft al sinds januari geen wedstrijden gespeeld na een enkeloperatie."

"Het is dus heel logisch dat de club een andere koers wil varen. De vrijkomende posities kunnen we invullen met andere buitenlandse spelers. Voor het nieuwe seizoen zoeken we nog een linksbenige centrale verdediger en twee aanvallers, van wie eentje ook op de vleugel kan spelen. Of er een Nederlander bij moet zitten? We kijken wel rond, maar het belangrijkste is dat de speler het gewenste niveau heeft."

Het was voor Van 't Schip een seizoen van vallen en opstaan. "Het was wisselvallig. Maar het had vooral te maken met het ongelofelijke aantal zwaar geblesseerden. Ook de clubleiding heeft gezien dat het enorm lastig was om constant te presteren. Uiteindelijk hebben ze aangegeven tevreden te zijn met de vijfde plaats – voor titelverdediger Brisbane Roar – en het behalen van de halve finale van de play-offs waarin we geflatteerd verloren van Melbourne Victory."