Actief PSV in verband gebracht met in Serie A actief toptalent
Ghanees kan na dit seizoen mogelijk weg vanwege degradatie

Actief PSV in verband gebracht met in Serie A actief toptalent

15-05-2015 20:57
7

PSV heeft volgens Italiaanse geruchtenwebsites geïnformeerd naar de diensten van het Ghanese toptalent Godfred Donsah. De achttienjarige middenvelder wordt echter niet zomaar van de hand gedaan door Cagliari.

Toch lijkt een vertrek van Donsah vanwege de dreigende degradatie van de club onafwendbaar. PSV rook zijn kans en besloot vrijdag te informeren naar de speler. Dat was vooralsnog tevergeefs. Donsah heeft bij Cagliari een contract tot medio 2020, waardoor de club een flinke transfersom kan verlangen.

Donsah speelde dit seizoen achttien competitiewedstrijden en scoorde twee keer. Hij was dit seizoen de jongste doelpuntenmaker in de vijf grote competities. Geen enkele speler die dit seizoen scoorde in de hoogste competities van Frankrijk, Italië, Duitsland, Spanje en Engeland werd voor Donsah geboren. Dat zorgde al voor geruchten over interesse van Manchester City, Arsenal, Tottenham Hotspur en Liverpool.

Voordeel voor PSV kan zijn dat de kans klein is dat Donsah in Engeland een werkvergunning krijgt. Clubpresident Thomas Giulini zei eerder al dat hij niet wil dat Donsah vertrekt. "Manchester City is geïnteresseerd, maar de scouts van Arsenal kwamen tegen Internazionale naar hem kijken", aldus Giulini. "Mijn intentie is om hem nog zeker een seizoen te houden. Cagliari moet in de Serie A blijven, zodat we jonge spelers kunnen helpen te groeien. Het zou voor de ontwikkeling van Donsah goed zijn om nog een jaar bij Cagliari te blijven."